ANTE CIZMIC Cropix
Dražen Pinević
EKSKLUZIVNO ZA SN

Velika enigma je prekinuta: Stigla prva reakcija Gorana Perkovca nakon smjene, ima i poruku za reprezentaciju

Dva velika posla ostaju njegovom nasljedniku kojeg očekujemo ovih dana
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 07. veljača 2024. 12:38

Jedna velika enigma je prekinuta, Goran Perkovac više nije izbornik Hrvatske. UO HRS-a na telefonskoj sjednici to je odlučio jednoglasno. Uvijek je šteta kada ode trener nakon samo godinu dana, ali kako god, život će ići dalje. Nismo se skrasili s njegovim dovođenjem, tražit će se drugo rješenje, a pred nama su dva najveća izazova četverogodišnjeg razdoblja – OI u Parizu na koje bismo se trebali vratiti nakon što nismo bili u Tokiju i SP kojem ćemo idućeg siječnja biti domaćini s Danskom i Norveškom. To su dva velika posla koja ostaju njegovom nasljedniku kojeg očekujemo ovih dana.

Htjeli smo čuti komentar Gorana Perkovaca na događanja posljednjih dana, jer je to zbog odnosa apsolutno zaslužio, no Perkovac kaže:

- Ne želim ništa komentirati i s komentarima izazivati dalje komentare, jer to nam je svima u ovom trenutku najmanje potrebno. I to bi bilo sve. Reprezentaciji čiji sam bio član i kao igrač i kao trener želim sve najbolje ubuduće – zaključio je Perkovac.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Sam po sebi odlazak Perkovca ne znači da će se problemi riješiti tek tako. Oni su duboki, oni traju pet natjecanja u nizu i kada se neka stvar dogodi pet puta to jednostavno više ne može biti slučajno. Perkovac nije uspio naći odgovore, a isti posao čeka i njegovog nasljednika, jer ne bi bilo pošteno reći da je Perkovac bio jedni problem na Euru i Njemačkoj.

Perkovac je činjenicom da je izbornik glavni i odgovorni urednik cijele priče i njegov mandat je došao do kraja, no problemi su ostali neriješeni

Ono što je evidentno je da je Švicarska omekšala Gorana Perkovaca i da su njegova razmišljanja kroz godine postala ‘mekša‘. Mi smo znali drugačijeg Gorana Perkovca. U Švicarskoj su rukometna očekivanja znatno manja, bilo da vodite klub ili reprezentaciju, to je jednostavno tako. Pokušao je u tom nekom svom drugačijem načinu postaviti reprezentaciju na noge, animirati sve, ali nije uspio, jer u tom svemu morao je odabrati preciznije i stvari postaviti konkretnije, a očito nije. Hrvatska ima sustav koji postoji godinama, ima mlade selekcije koje su stalno na velikoj sceni, koje ponekad postižu vrhunske rezultate. Iz tog sustava su narasli i Kuzmanović i Mandić i Klarica i Srna i najviše zbog toga za zlo su mu svi uzeli izjavu o Hrvatskoj ligi, koja je realno rečeno bila nepotrebna, što god da je pisac želio reći.

Zaključno – Hrvatska je mogla bolje na Euru. Trebalo je za to bolje dobiti Island i Mađarsku, ne izgubiti bod od Austrije, a to nije bilo teško. Teže je bilo dobiti Njemačku u Kolnu, Španjolsku 10 razlike, biti blizu prvaku Europe do samog kraja… No, nažalost nismo dobili ono što je trebalo, a Perkovac je činjenicom da je izbornik glavni i odgovorni urednik cijele priče i njegov mandat je došao do kraja, no problemi su ostali neriješeni i dalje. Tko će ih riješiti vidjet ćemo uskoro. Uglavnom tko god da bude čeka ga jako težak i iznimno odgovoran posao.

Linker
28. travanj 2024 00:48