ADAM IHSE/TT Afp
IZ SVLAČIONICE

Velika tuga nakon udarca koji će Hrvatska dugo pamtiti: ‘Ovo baš boli, tragedija za hrvatski ženski rukomet‘

Dogodilo se nešto što inače nije normalno da se dogodi, ali nažalost je tako – rekao je Ivica Obrvan
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 11. prosinac 2023. 21:03

Nismo izdržali utakmicu odigrati do kraja. Mađarska je bila moćnija i zasluženo otišla do cilja. Ispalo ej šokantno, jer kontrolirali smo utakmicu, imali u 56. minuti 22:18, a onda izgubili 5:0 i sve je palo u vodu. Pamtit ćemo dugo, jer bila je to velika šansa i za Olimpijske Igre i za četvrtfinale SP što bi bio briljantan doseg.

Ivica Obrvan pokušao je naći riječi utjehe nakon bolnog poraza.

- Odigrali smo šest utakmica s velikom borbom i htijenjem. Mađarice su bile nemoćne, imali smo kontru za +7, one su iz očaja krenule na neki flaster prema Ćamili. Mislili smo da ćemo izdržati, ali izgubili smo kontrolu, fulali smo zicere, sreća je otišla na njihovu stranu. Jedino vodstvo Mađarske na utakmici nas je odvelo u poraz.

Nismo izdržali zadnjih 15 minuta?

- Imali smo utakmicu pod kontrolom, rekle su igračice koje su završile utakmicu da mogu što se tiče snage, a bilo je problematično ubaciti hladne igračice s klupe. Malo nam je popustila koncentracija u obrani između pozicija dva i tri i Mađarice su dobile zalet. Dogodilo se nešto što inače nije normalno da se dogodi, ali nažalost je tako – zaključio je naš izbornik Ivica Obrvan.

image
ADAM IHSE Afp

Tea Pijević imala je sjajno prvo poluvrijeme koje možda nismo dovoljno dobro kapitalizirali.

- Nije ispalo dobro. Ne mogu reći da smo odigrali drugi dio jako loše, ali zabijali su nam golove lagano, nismo mi na golu dotakle ni lopte u nastavku. Pomalo su se primicale Mađarice i na kraju nas pobijedile. Ne mogu reći zasluženo, ali ni sreća nije bila na našoj strani. Njihov zadnji sedmerac odbije se od stative, njima u ruku i zabiju. Ovo baš boli, težak poraz, ispale smo i iz OI kvalifikacija i iz četvrtfinala i mogu reći da je to tragedija za hrvatski ženski rukomet.

Vratila se još malo na utakmicu.

- Imali smo zicere, nismo zabijale, na kraju nas je još uz sve to napustila i sreća i jako smo tužne – zaključila je Tea Pijević.

Linker
17. travanj 2024 17:14