Valentina Blažević

 CROPIX
NIJE BIO NJEN DAN

Vođa hrvatskog napada: ‘Zabile smo barem 6-7 golova manje nego što smo trebale, u Brodu to mora biti bolje‘

Glavna i odgovorna igračica hrvatskog napada nakon pobjede u Slovačkoj u kvalifikacijama za SP
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 10. travanj 2023. 23:27

Hrvatska je pobijedila u Šali. Malo teže nego što je trebalo, ali pobjeda je pobjeda i ne treba biti sitničav, jer je došla u novom sastavu s minimalnim okupljanjem uoči utakmice. Valentina Blažević je glavna i odgovorna urednica našeg napada. Većinom u njemu vuče konce. Nametnula se kao takva odličnim igrama posljednjih godina. I ono što je odlično saznanje - čak ni kada ona nije bila u briljantnom izdanju, Hrvatska je izgledala dobro, mlade snage su potegnule kada je trebalo. Valentina je zabila dva gola, oba iz penala, jedan je promašila, promašila je i četiri lopte iz igre. Nije to bio njezin dan, ali i takve stvari se događaju. Zato treba očekivati da će u Slavonskom Brodu pokazati pravo lice i da će sve izgledati napadački znatno bolje.

Nisu nas iznenadile

- Nismo se ni mi nadali da će ispati tako, makar su one dobra ekipa, jer trebale smo se odvojiti u prvom dijelu, pa nismo. One su došle na egal i poletjele do vodstva. A nakon toga možemo biti zadovoljne što smo pobijedila s dva razlike.

image

Valentina Blažević

CROPIX

Zašto nam se to dogodilo?

- Promašili smo previše čistih prilika, u nastavku nam je obrana popustila, nismo bili kao u prvom dijelu. Osim toga, njihova vratarka bila je na vrhunskoj razini, mi smo je razbranile i to nam je stvorilo probleme.

Teško se sjetiti vaše utakmice bez gola iz igre, postoji li neki razlog?

- Nisam u problemima. Jednostavno, imala sam problema s vratnicama koje sam uredno pogađala. Osim toga, ovo je bila drugačija prva postava od one s kojom smo igrale u zadnje vrijeme. Neke su se cure vratile, neke tek došle. A malo ipak treba i vremena da se posložimo i mislim da će u uzvratu biti sve bolje. Sigurno da smo napadački bile lošije. Zato smo i upali u egal i zabili barem 6-7 golova manje od onog što smo trebali. Iskreno, nismo ni iskoristili dobar uvod u utakmicu i obrane vratarke da se odvojimo.

Kako je vama u Rumunjskoj?

- U Rumunjskoj mi je OK, igram dosta, znam da puno ljudi gleda statistiku, ali statistika nije sve.

Kako vam se čini Slovačka?

- Dobra ekipa, iskusan trener koji zna što želi. Znali smo za njihov dobar napad, brz protok lopte, mogućnosti Lantz. Nisu nas ničim iznenadile, a naša saznanja o njihovim slabostima sada su još bolja tako da mislim da ćemo u uzvratu to pokazati.

Trebaju nam lakši golovi

Kako treba izgledati uzvrat?

- Onako kako smo počele utakmicu napadački te bolje obrambeno. Moramo težiti boljoj polukontri, lakšim golovima, to smo trebali i u Šali s obranom koju smo imali na startu. Imate ćemo u Brodu i publiku našoj strani i to je sigurno naša prednost.

Dugo ste unutra, kaka vam se čini sadašnja postava?

- Sigurno da nam fali Ana Debelić, da nema Ćamile, da od prošli puta nema ni Krsnik, da bi Ježić bilo lakše da je imala pomoć Ane, jer je odradila cijelu utakmicu, da smo trojka Milosavljević - ja - Birtić prvi puta bile skupa na terenu, da su baš mlade igračice te koje su povukle u finišu, kao Petika, Birtić i Burić. A da imamo još mladih igračica koje kucaju na vrata. To je velika stvar. Konkurencija je znatno veća, izbor znatno bolji i to je ono što nas kao tim tjera naprijed, zbog čega ćemo uostalom morati popravljati manjkavosti, posebno napadačke, koje nas muče u zadnje vrijeme. Nekad netko fali, nekad smo novi, ali sve to moramo pretvoriti u našu snagu u budućnosti. A mislim da je budućnost dobra - zaključila je Valentina Blažević.

Linker
24. travanj 2024 14:31