Luka Cindrić

 JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF Jozo Cabraja/Kolektiff
KREĆE EURO

Vraća se važna karika Hrvatske: ‘Francuzi? Možemo s njima! A iz Montpelliera smo se vraćali rent-a-carom‘

‘Izbornik i ja imamo slične poglede na rukomet, nadam se samo malo više sreće i zdravlja.‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. prosinac 2021. 22:40

Hoćemo igrati brzo, napadati, pobjeđivati protiv agresivnih obrana. To je prije dvije godine željela i Barcelona pa je uzela Luku Cindrića. Sigurno se sjećate prošle sezone i činjenice da je u njoj Barcelona osvojila baš sve, a da cijele sezone nije izgubila niti jednog jedinog boda. U toj priči, pothvatu čiji je autor Xavi Pascual, koji je danas u Rumunjskoj, sudjelovao je i naš Luka Cindrić. Nije najsretnije ispao Egipat, bilo je repova, ali u Montpeliieru je upravo njegovim golom srušen Portugal i to je trebalo - nažalost nije bilo - biti dosta za odlazak na OI u Tokio. Luka se vratio u Barcelonu, ulovio ozljedu pa ga jedno vrijeme nije bilo, baš kao ni na posljednjoj akciji u Novigradu protiv Slovenije, ali sada se vratio i velika su očekivanja od njega izbornika Hrvoja Horvata. Barcelona nije tako dobra kao lani, no Luka ima svoje minute, vratio se u sastav, a s njim će nesumnjivo i Ortegi biti lakše.

Startao je s pripremama u najranijoj fazi...

- Nikad tako rano nisam krenuo, ali sam nakon što smo 12. prosinca u Barceloni bili gotovi odlučio da stanka ne bi bila pametna. Na fizičkoj razini nisam na kojoj bih trebao biti nakon loma ključne kosti. Zato sam želio biti više na terenu i svaki dan je sve bolje.

Sve nije u redu u Barceloni, koja gubi znatno više nego inače.

- Kada uzmemo u obzir da je prošlu sezonu teško ponoviti jer nije realno, sve puno lakše pada. Otišli su nam Palmarsson, Raul, vratar Möller, mijenjali smo trenera, umjesto Xavija došao je Ortega. I tražimo se, Ortega želi nešto sasvim drugačije i za takve stvari koliko god si dobar treba vremena. Igramo drugačije i obranu i napad, ne ide to preko noći bez obzira na imena.

image
JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF Jozo Cabraja/Kolektiff

Sjetim se Montpelliera

Kakvi ste s novim trenereom Ortegom koji je bio legenda ove Barcelone?

- On je vrlo korektan, ima veliki pritisak, jer nije trener Torrevijeje nego Barcelone. Jedan dan mi je prišao i upitao: “što da bude bolje nego lani, kada je lani bilo savršeno”. Svega smo svjesni, svi iza sebe imamo dovoljno iskustva i nitko se ne nervira. Sigurno će ova momčad u drugom dijelu sezone izgledati bolje, a dokle će stići to nitko ne zna. Usput ću reći da smo dugo bili bez Richardsona, da je bio ozlijeđen N’Guessan, da nije bilo mene... Ortega želi veću agresivnost, sporiji napad i nije sve to jednostavno prihvatiti na prvu, posebno nakon što smo s Xavijem radili drugačije.

Sjetite li se Montpelliera i kvalifikacija za nastup na Olimpijskim Igrama?

- Sjetim, naravno. Drugi dan smo se vraćali u Barcelonu Mem, N’Guessan, Richardson i ja jer su nam dali rent-a-car za povratak iz Francuske. Nismo se ni pozdravili. Užas... Ali vrijeme prolazi, to je sport, ne možeš tu ništa.

Prvi put ste s novim izbornikom Horvatom radili u Montpellieru. Kakav je dojam ostavio?

- Cveba i ja smo u dobrim odnosima. Prati sve što je važno za igru, imamo slične poglede na rukomet. I nadam se da ćemo uspjeti napraviti neki rezultat. Imamo mladu momčad i vjerujem u nas. Žao i je Montpelliera i danas, jer je uspio promijeniti neke stvari i da će se eto sada još više vidjeti.

Samo moramo rasti

A na Euru u Szegedu opet prvo pa Francuska?

- Nije baš jednostavno jer u Montpellieru smo izgubili, makar smo igrali savršeno 50 minuta. Imali smo i prednost i možemo se nositi s njima, definitivno. S malo više mudrosti i pameti u napadu i s čvrstinom u obrani možemo s njima.

Ždrijeb je nikad teži u povijesti, rekli bismo?

- Grupa je teška, ali tu se nema što izgubiti, nisam pesimist. Spajanje je isto jako teško, ali iskreno još ne mislimo o tome. Koncentrirani smo na sebe, na formu, na Francusku. Idemo pomalo. Nadam se samo malo sreće i malo više zdravlja nego dosad. Danas kada se pogleda ne može se stvarno reći tko bi tu mogao biti najbolji, jer ima sedam, osam reprezentacija koje mogu svakog pobijediti. Treba nam samopouzdanje, dobra atmosfera između nas i moramo rasti iz utakmice u utakmicu, to je najvažnije - zaključio je Luka Cindrić.

Linker
18. svibanj 2024 13:10