GORAN SEBELIC Cropix
PLAN JE JASAN

Za Hrvatsku Svjetsko prvenstvo kreće u petak: Evo što moramo učiniti za ispunjenje velike želje

Hrvatska u Göteborg kreće s uistinu dobrim izgledima za plasman na olimpijske kvalifikacije za Pariz 2024.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 30. studeni 2023. 14:43

Hrvatska kreće na SP u Švedsku na kojem će u petak u 18.00 sati u Göteborgu startati protiv Senegala. Cilj prvog kruga je proći skupinu sa što boljim učinkom, jer od četiri selekcije prolaze tri, a bodovi u drugi krug se prenose. Realno moramo dobiti Senegal i Kinu, sa Švedskom osim igrati dobro ništa drugo nije realno.

Ali zato drugi krug koji nosi Mađarsku, Crnu Goru i Kamerun nosi šansu. Kamerun nije iz te klase, a s Mađarskom i Crnom Gorom koje su dosta oslabljene trebali bismo moći. No, to će najviše ovisiti o našoj pripremljenosti za veliko natjecanje, što ćemo vidjeti tek u drugom krugu. Uglavnom, plan je jasan, želja je četvrtfinale koje garantira plasman u OI kvalifikacije, za njega treba dobiti dva od tri protivnika iz kruga Švedska, Mađarska i Crna Gora. Dakako, to nije jednostavno, ali je što je najvažnije – moguće.

Obrvan izabrao 20 igračica

Ivica Obrvan izabrao je 20 igračica, na popisu ih ima i 35, zatreba li. Uglavnom 20 ih ide u Švedsku. Obrvan je iznenadio, jer Petika je posljednje vrijeme bila standardna, igra u Francuskoj, no prednost su dobile sestre Kalaus i Prkačin. Premda su desne vanjske na Croatia Cupu djelovale upitno, premda smo se krpali s Milosavljević, na SP idu tri ljevakinje i četiri dešnjakinje. Tena Petika je javno reagirala nezadovoljstvom, što nikad nije dobro kada je tim u pitanju, no izbornik je taj koji bira i u konačnici odgovara za rezultat.

image


MIRKO FERLIN Cropix

Slično je i kod Tene Japundže koja je po mnogima bila prvo desno krilo, a sada je treća iza Zadravec i Burić od koje više igra u klubu. No, ponovit ćemo to su odluke izbornika, a on je najodgovorniji za rezultat. Kostur je jasan, u vanjskoj liniji uz Mičijević, Posavec, Blažević i Milosavljević nametnula se Barišić, na crti Ježi i Šenvald, na krilima dvojke, lijevo Posavec i Šimara, desno Zadravec i Burić. Bude li se pojavilo što plus bit će veliki dobitak, zasad na Croatia Cupu nismo to vidjeli.

Linker
15. svibanj 2024 05:16