Matej Mandić

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
20-GODIŠNJE ČUDO NA GOLU

Zagreb takvog golmana odavno nije imao: Zasjenio je legendu i postao otkriće sezone za reprezentaciju

Hrvatska sad ima dva vratara koji su zalog za vjeru u lijepu budućnost, barem kad su obrane u pitanju
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. studeni 2023. 14:32

Vratar PPD Zagreba Matej Mandić oduševio je u četvrtak u Areni Zagreb, zasjenio je čak i sjajnog Andreasa Wolffa na golu Kielca. Legendarni trener poljskog prvaka Talant Dušebajev je rekao da je to bio ‘Mandić show‘ i to je sjajno saznanje za Zagreb.

Rekli smo već da Zagreb takvog golmana nije imao odavno. Takav golman daje sigurnost momčadi, diže atmosferu, nosi sve. Ovo je njegova prva prava Lige prvaka i statistički je već treći golman u njoj iza - Bergeruda i Nilsena!

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Brani penal Karačiću kada je najvažnije, jedan Nahi zbog njega ima šut 2/7, drugo krilo Konkoud 2/4, Sićko izvana 1/4, a zabija 7-8 po utakmici. Stvarno – top!

Takav Mandić je nesumnjivo otkriće sezone i to ne samo za Zagreb nego i za hrvatsku reprezentaciju. Jer usprkos činjenici da ga zbog lakše ozljede nije bilo u timu na nedavnim pripremama, on je svakako lik koji s ovakvim izdanjem zaslužuje sve. Ovakvi Mandić i Kuzmanović razlog su da budemo optimisti u vremenu koje dolazi.

Dosta često prozivani su Zagrebovi vratari i isto tako ovo je razlog za svaku pohvalu. To se mora priznati, čak i kada ide teško.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. travanj 2024 21:41