Ivica Obrvan

 HRS
USKORO SLIJEDI POPIS

Završene pripreme ženske rukometne reprezentacije, važna pobjeda nad Crnogorkama uoči Eura

Naša najbolja igračica bila je s 8 golova Tina Barišić, 4 je zabila Mija Brkić, Bešeg 9 obrana
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 26. listopad 2024. 11:25

Nema zapisnika, bila je zatvorena trening utakmica na kraju reprezentativnog tjedna rukometašica. Naše su ga reprezentativke odradile u Prelogu, te na kraju svladale Crnu Goru 23:21, što je svakako bolje nego nedavno kada su isti ciklus završile porazom od Slovenije. Pripremamo se za Euro koji će se krajem studenog održati u Švicarskoj, Mađarskoj i Austriji, a u kojem teba biti među dva najbolja u skupini s Danskom, Farskim otocima i Švicarskom.

Izbornik Ivica Obrvan pozvao je za ovu priliku 18 igračica. Vratarke: Bešen, Kapitanović, Bartulović; lijeva krila: Šimara, P. Posavec; desna krila: Kragulj, Burić; kružne: Ježić, Šenvald, Brkić; lijeve vanjske: Barišić, Petika; srednje vanjske: S. Posavec, Bule, Milosavljević; desne vanjske: Vuljak, Birtić.

Na popisu nije bilo ozlijeđenih Prkačin, Mamić i Zrilić, ni standardnih Pijević, Blažević, Franušić, Mičijević, Pavlović.

Protiv Crnogorki Obrvan nije mogao računati na Klaru Birtić. Početna postava je bila Kapitanović – Šimara, Kragulj – Ježić – Barišić, L. Kalaus, Milosavljević. Crnu Goru je prvi puta vodila nova izbornica Suzana Lazović. Igrala je i Milena Raičević nakon velikog sukoba s Budućnosti, oporavila se od ozljede Đurđina Jauković, a ekipu je predvodila Mateja Pletikosić.

Crnogorke su povele 0:3. Hrvatska je brzo ulovila priključak. Ipak, Crna Gora je u tom prvom dijelu dominirala, vodila 6:10 s odličnom Attingre na golu. Hrvatska je drugi do otvorila s 3:1, imala odmah i kontru za izjednačenje, ali je na žalost nije iskoristila. U 37. minuti ipak smo bili na 13:13, poveli 19:16, odlično je igrala obrana. S golom prednosti ušli smo u posljednjih 30 sekundi, ali makar pod rukom završilo je golom i konačnom pobjedom 23:21.

Naša najbolja igračica bila je s 8 golova Tina Barišić, 4 je zabila Mija Brkić, Bešeg 9 obrana. Kod Crne Gore Jauković 5, Brnović i Džaferović po 4 gola. Novo okupljanje ženske reprezentacije je početak prirpema za Euro i bit će u Poreču 17. studenog.

Zadovoljan je bio izbornik Obrvan pobjedom.

Pristupom i energijom. Grešaka je bilo u granicama naših trenutnih mogućnosti protiv jedne ozbiljne reprezentacije koja je bila gotovo u najjačem sastavu. Drugo poluvrijeme, sve cure su dobile priliku. U odnosu na prošlu utakmicu bilo je dosta drugačije, dosta bolji pristup i sigurno da će nam ova utakmica odlično poslužiti kao priprema za Euro.

Bit će zanimljivo vidjeti Obrvanov izbor za Euro koji slijedi uskoro.

Linker
26. listopad 2024 11:26