Nenad Šoštarić

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
MEDITERANSKE IGRE

Ženska rukometna reprezentacija krenula na pripreme: ‘Tu su neke nove cure koje će dobiti priliku‘

‘To je mlada ekipa, svatko će se htjeti dokazati. Ne znamo u kakvom će sastavu doći drugI‘
Piše: HinaObjavljeno: 17. lipanj 2022. 15:22

ženska seniorska reprezentacija okupila se u petak u Zagrebu te otputovala u Prelog gdje će se pripremati za nadolazeće Mediteranske igre koje se održavaju u alžirskom Oranu od 25. lipnja do 5. srpnja 2022. godine.

Planirani boravak reprezentacije u Prelogu je do 22. lipnja 2022. godine, kad će reprezentacija otputovati u Alžir.

Na popisu izbornika Nenada Šoštarića nalazi se 16 igračica. Osim nekoliko rukometašica koje su stalne članice reprezentacije, poput Stele Posavec, Lucije Bešen, ili recimo Andree Šimare, riječ je uglavnom o mladim igračicama koje se nalaze na širem popisu izbornika. Mediteranske igre stoga će biti idealna prilika da ih se testira i provjeri.

Andrea Šimara je svjesna da reprezentacija u Alžir odlazi u pomlađenom saatavu i da zapravo ne znaju u kojem će sastavu doći druge ekipe, ali ističe da će ona i njene suigračice i na ovom natjecanju dati sve od sebe.

"Dosta je mladih cura, ali većinom se znamo iz klubova, svi igramo međusobno. To je mlada ekipa, svatko će se htjeti dokazati. Ne znamo u kakvom će sastavu doći druge ekipe, ali proučit ćemo ih, dat ćemo sve od sebe", kazala je Šimara dodajući kako reprezentacija još ima dosta vremena da se uigra i uvježba.

Kao što je poznato od ranije, na Mediteranskim igrama nastupa osam reprezentacija, koje su podijeljene u dvije skupine. Hrvatska će igrati u skupini A zajedno sa Španjolskom, Alžirom i Tunisom. U skupini B nalaze se Srbija, Sj. Makedonija, Portugal i Turska. Dvije najbolje reprezentacije iz tih skupina idu direktno u polufinale, odnosno u borbu za medalje.

I Stela Posavec ističe kako u reprezentaciji ima dosta novih imena, ali ne smatra to problemom.

"Okupile smo se tri tjedna nakon završetka sezone, u malo izmijenjenom sastavu: Tu su neke nove cure koje će dobiti priliku. U ovom kratkom vremenu pokušat ćemo se uigrati i ne sumnjam da će sve biti u redu. Igrat ćemo bez pritiska i dat ćemo sve od sebe da se predstavimo u najboljem svjetlu", kazala je Posavec napomenuvši da će ona i njene suigračice, iako od suparničkih ekipa poznaju jedino Španjolsku, dok su Alžir i Tunis nepoznanica, svima pristupiti ozbiljno.

Hrvatska je do sada pet puta nastupala na Mediteranskim igrama. I ima jedno zlato (1993.), jedno srebro (1997.) te dvije bronce (2005., 2013.).Andrea Šimara je svjesna da reprezentacija u Alžir odlazi u pomlađenom sastavu i da zapravo ne znaju u kojem će sastavu doći druge ekipe, ali ističe da će ona i njene suigračice i na ovom natjecanju dati sve od sebe.

"Dosta je mladih cura, ali većinom se znamo iz klubova, svi igramo međusobno. To je mlada ekipa, svatko će se htjeti dokazati. Ne znamo u kakvom će sastavu doći druge ekipe, ali proučit ćemo ih, dat ćemo sve od sebe", kazala je Šimara dodajući kako da reprezentacija još ima dosta vremena da se uigra i uvježba.

I Stela Posavec ističe kako u reprezentaciji ima dosta novih imena, ali ne smatra to problemom.

"Okupile smo se tri tjedna nakon završetka sezone, u malo izmijenjenom sastavu: Tu su neke nove cure koje će dobiti priliku. U ovom kratkom vremenu pokušat ćemo se uigrati i ne sumnjam da će sve biti u redu. Igrat ćemo bez pritiska i dat ćemo sve od sebe da se predstavimo u najboljem svjetlu", kazala je Posavec napomenuvši da će ona i njene suigračice, iako od suparničkih ekipa poznaju jedino Španjolsku, dok su Alžir i Tunis nepoznanica, svima pristupiti ozbiljno.Popis igračica seniorske reprezentacije za Mediteranske igre: Lucija Bešen (RK LOKOMOTIVA ZAGREB),

Antonia Tucaković (RK PODRAVKA VEGETA), Andrea Šimara (RK LOKOMOTIVA ZAGREB), Tena Japundža (RK LOKOMOTIVA ZAGREB), Sara Šenvald (RK PODRAVKA VEGETA), Stela Posavec (RK LOKOMOTIVA ZAGREB),

Lea Franušić (RK PODRAVKA VEGETA), Katarina Pavlović (HC ROCASA GRAN CANARIA), Tina Barišić (RK PODRAVKA VEGETA), Tena Petika (RK LOKOMOTIVA ZAGREB), Ema Guskić (ŽRK BJELOVAR), Lana Jarak (RK DALMATINKA), Nika Vojnović (ŽRK BJELOVAR), Mia Tupek (RK SESVETE AGROPROTEINKA), Ana Malec (RK LOKOMOTIVA ZAGREB), Josipa Bebek (ŽRK DUGO SELO 55)

Linker
22. rujan 2023 06:30