Igrači Eurofarm Pelistera

 ZVONKO PAVIC Cropix
SLAVLJE MAKEDONACA

Pelister srušio Nexe i uzeo treće mjesto završnom turniru SEHA lige: ‘Neki naši igrači su ‘dobili padavicu‘

‘Za dobiti ovakvu utakmicu mora se biti na visokoj razini i pogađati zicere‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. rujan 2022. 19:27

Nexe - Pelister 23:27 (13:12)

ZADAR - SD Krešimir Ćosić. Gledatelja 700. Suci: Sekulić i Jovandić (Srbija)

NEXE: Radovanović (5+1), Car (6+1); Račić, Bakić 2, Mileta 3 (1), Sršen 1, Jelinić 4, Blažević, Velkavrh 2, Severec 2, Moslavac 4 (1), Kević 3, Tomić 1, Melić 1 (1), Markušić, Pribetić. TRENER: Branko Tamše.

PELISTER: Lesjak (8+4), Kizić; Kosteski 2, Peševski 4, Seri, Davyes, Hossni 6 (3), Ojleski, Radović 5, Vasiljev 3, Soussi 3, Kukoski, Tankovski 3, Atanasijević, Kuzmanovski 1, Đorgovski. TRENER: Lars Walther.

SEDMERCI: Nexe 7 (3), Pelister 5 (3). ISKLJUČENJA: Nexe 8 minuta (Račić, Sršen, Melić, Blažević), Pelister 2 minute (Kukovski).

IGRAČ UTAKMICE: Urban Lesjak.



Pelister je treći na završnom turniru SEHA lige u Zadru. Vrlo sigurnom izvedbom u drugom dijelu slomili su Makedonci otpor Našičana.

Prvi dio izjednačeno, s prednošću Nexea na kraju 30 minuta golom Velkavrha. Pelister je imao sjajnog Lesjaka koji je u prvom dijelu skinuo tri penala, ali je opet bio u minusu.

No, u drugom poluvremenu puno više toga je otišlo na stranu makedonskog sastava, makar je Nexe po broju obrana bilo ispred Makedonaca. Tako je Pelister u svom prvom nastupu na završnom turniru osvojio treće mjesto, Nexe u drugom nastupu ponovo četvrti.

Branko Tamše, trener Našičana nakon poraza od Pelistera, drugog u dva dana ima razloga biti zabrinut uoči susreta odluke o plasmanu u Europsku ligu...

- Mislim da smo dobro otvorili, zabili lagane golove, ali promašili tri penala i to nas je deprimiralo. Na sreću Pelistera, Lesjak je branio sjajno i to su znali iskoristiti. U drugom poluvremenu neki naši igrači su “dobili padavicu” i tu smo dobili neke lagane golove i više se jednostavno nismo mogli vratiti. Ipak, neke sam stvari vidio, neke pokušao probati… Vidio sam puno toga što nisam želio vidjeti, ali čestitke Pelisteru na zasluženoj pobjedi.

Fran Mileta nadovezao se na trenera...

- Za dobiti ovakvu utakmicu mora se biti na visokoj razini i pogađati zicere. Treba ostati pozitivan i nadati se boljem u budućnosti.

Baš tako, morat će ustati prije nego na vrata pokuca Europa.

Linker
23. travanj 2024 11:03