Slavlje rukometaša PPD Zagreba nakon pobjede u polufinalu SEHA lige, Stefan Dodić je prvi lijevo s brojem 44

 Zvonko Pavić/CROPIX
VELIKO POJAČANJE

Reprezentativac Srbije i najbolji mladi igrač Europe: ‘U Zagrebu sam dobio sve što sam želio‘

‘Igrati sam učio u Vranju, odakle sam inače, gdje sam najviše naučio od trenera Miodraga Nikolića‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. rujan 2022. 19:56

Bilo je to ljeto iz snova za mladog Stefana Dodića. S reprezentacijom Srbije osvojio je brončanu medalju na EP, bio je MVP turnira i nakon Vardara potpisao je ugovor s Kielcem, da bi se potom našao u dresu PPD Zagreba na posudbi koja bi trebala trajati dvije sezone. Nema sumnje da je za mladića od 19 godina to ekstra stvar nakon što je lani u dresu Vardara pokazao izuzetno puno na svojoj premijeri u najboljem europskom klupskom natjecanju.

Ispalo je najbolje

Dodić je veliko pojačanje za Zagreb. Mlad je igrač i od njega nitko ne očekuje čuda, ali je kvaliteta koju nosi vidljiva golim okom. Zbog Eura mladih i odlaska u Kielce kasnio je na bazične pripreme, preskočio uvod, pomalo se vraća. U Zadar je došao na dan polufinala s Nexeom nakon tri dana temperature i crijevne viroze i odigrao super dionicu. Olakšao je posao svima i poslao poruku da je Zagreb dobio veliku perspektivu.

Kako je sada nakon viroze?

- Sad je dobro, tri dana nije bilo dobro, događa se. No, mlad sam igrač i mislim da neće biti problem nadoknaditi neke stvari. Pomalo dobivam minute, nadam se da će tim tempom ići dalje i da ćemo svi kao momčad rasti.

Malo vas je tko očekivao u Zagrebu?

- Pa, iskreno nisam očekivao ni ja, ali situacija se tako odvijala i mislim da je to ispalo najbolje za mene. U ovom trenutku u Kielcu je mala gužva, ambicije kluba su vrlo visoke, tako da je procjena bila da ja kao mladi igrač trebam igrati. I reći ću da trenutno nisam spreman za Kielce. Nisam razgovarao s trenerom Dušebajevom, samo s predsjednikom Servaasom i složili smo se u tome. Zagreb mi se čini kao odličan odabir, klub u kojem bi trebao naći sve što trebam u ovom trenutku. Jako sam zadovoljan.

Ljeto je bilo savršeno?

- Da super, igrali smo jako dobar rukomet s reprezentacijom. Dobio sam ugovor u Kielcu. Malo me sve umorilo, dva tjedna sam nakon toga odmarao i sada je sve u najboljem redu. Radio sam kondiciju redovno, tako da nije ništa problem i pomalo će sve doći na svoje.

U iščekivanju Kosa

Jako ste dobro naučili igrati rukomet?

- Dobro, hvala vam, i brat koji je krilo u reprezentaciji i ja smo napredovali. Iskoristio sam jako puno da od Davisa u Vardaru naučim puno stvari, posebno, jer Španjolci jako puno polažu na srednje vanjske. Dao mi je i priliku i sve je ispalo jako dobro. A rukomet sam naučio u Vranju, odakle sam inače, gdje sam najviše naučio od trenera Miodraga Nikolića koji me stavio na tu poziciju. Poslije sam bio u Metalurgu, Vardaru i to je to.

Prvi dojmovi o momčadi Zagreba?

- Mix starijih i mladih i to je najveći plus ove momčadi, koja je jako dobra i spremna svima dati pravi otpor u Ligi prvaka. Iskustvo iz Vardara će mi puno značiti.

Čekate još reprezentativnog suigrača Kosa?

- Šteta stvarno da ga neće pustiti, da nije došao na vrijeme i ušao s nama u sezonu, ali nadam se da će se i to dogoditi jako brzo. Volio bih da bude tako, jer bi to bilo dobro i za njega.

Jako brzo ste se snašli sa suigračima?

- To mi je posao, donijeti pravu odluku u pravom trenutku. Rekao sam, puno je mladih u momčadi, tako je uvijek lakše kliknuti, posebno ako imaš podršku iskusnih, a mi je imamo.

Veszprem će biti ekstra protivnik u finalu?

- Sjajna momčad, imaju širok roster, dosta trče i bit će jako težak protivnik. Ali, mislim da to može biti dobro finale i da se u njemu treba pokazati.

Zapinje za oko

Tako priča 19-godišnji Stefan Dodić. Nećemo veličati posebno, ali mali je veliki talent sa samo 19 godina na toj poziciji srednjeg vanjskog i to su stvari koje zapinju za oko. Ponovit ćemo, nitko od njega ne očekuje čuda, ali je evidentno da on sam od sebe očekuje puno, što je za ambiciju mladog igrača nekad i presudno.

Još kada se vrati Kavčić, ako dođe i Kos, e to bi bila jedna malo drugačija priča s puno manje pitanja nego danas. Zato, treba biti strpljiv, makar to nije nimalo lako. Jer, Zagreb ima svoja pravila...

Linker
20. travanj 2024 07:57