GORAN MEHKEK/CROPIX
KRAJ USPJEŠNE SURADNJE

Slavko Goluža sam odlučio otići, igrači ga na rukama odnijeli s terena! ‘Bili smo vrh europskog rukometa‘

‘Četiri puta smo osvojili prvenstvo i Kup, igrali Europu svake godine, dvaput bili u Ligi prvaka...‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. prosinac 2021. 09:32

Slavko Goluža nakon četiri i pol godine nije više trener slovačkog prvaka Tatrana iz Prešova. Prije neki dan rekao je to igračima, a oni su ga nakon posljednje utakmice u Slovačkoj na rukama odnijeli s terena. Realno, dugo je i izdržao. Tatran je dobra momčad, ali ne pokazuje neku ozbiljnu želju za napretkom, a čovjek koji je i kao trener i kao igrač jako puno toga osvojio odlučio je odustati.

- Mislim da je tako nešto bilo najlogičnije. Bile su to za mene četiri i pol godine novog iskustva u jednim drugačijim uvjetima od onih na koje sam navikao. Mislim da sam i ja kao trener i dečki kao momčad, dali sve od sebe. Dosta se toga mijenja kroz godine, nije lako uvijek počinjati iznova, no ja sam jako zadovoljan i sretan urađenim. Mislim da je Tatran promoviran u vrh europskog rukometa, kao prepoznatljiv.

Puno toga stoji iza tih riječi. Nije sklon hvaljenju, samo je pobrojao detalje.

- Četiri puta smo osvojili prvenstvo i Kup Slovačke, igrali smo Europu svake godine, od četiri godine dvaput smo bili u Ligi prvaka, dvaput u Euro ligi. Bilo je i velikih skalpova usprkos puno problema s ozljedama posebno u posljednje vrijeme, a u Slovačkoj gdje smo imali niz od 50 utakmica bez poraza proglašavan sam najboljim trenerom sezone. Ni za čim dakle, ne žalim, sa svime što je bilo sam zadovoljan. No, procijenili smo da je ovako najbolje za sve.

I što sad?

- Ništa, sad treba dobro odmoriti i pričekati novi izazov. Ja sam uvijek spreman za tako nešto. Vratio sam se doma u Zagreb i to je to.

Jeste li pratili Zagreb ove sezone, uspon u Ligi prvaka?

- Jesam, zaslužuju sve čestitke za to što su napravili u finišu sezone. Malo je to tko očekivao, ali Zagreb se kao i obično u teškim trenucima postavio kako samo on zna i napravio veliki posao. Drago mi je da su mladi igrači napredovali, da su pokazali puno, jer to nije budućnost samo Zagreba.

Mislili ste na reprezentaciju, dakle, selimo se na pitanje o predstojećem Euru. Puno ste odigrali toga i osvojili i kao igrač i kao trener i vaše mišljenje ima težinu?

- Znate da ja nikad nisam bio sklon najavama i komentiranjima, a nije se puno promijenilo ni ovaj puta. Mislim da je ždrijeb iznimno težak, ali ždrijeb je stvar na koju se ne može utjecati. Treba biti hrabar i pozitivanr, dobro se pripremiti, ne razmišljati puno unaprijed, već se fokusirati na prvu sljedeću utakmicu. I nema tu previše filozofije. Hrvatska je uvijek Hrvatska – zaključio je Goluža.

Linker
25. travanj 2024 11:29