ZVONKO PAVIC Cropix
LOVE DRUGI NASLOV

Zagreb peti puta u finalu SEHA lige! Neočekivanom i vrlo sigurnom obranom su pomeli ambicije Nexea

Rukometaši PPD Zagreba prvi su finalisti ovogodišnjeg izdanja regionalne SEHA lige
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. rujan 2022. 19:52

Nexe – PPD Zagreb 26:32 (11:16)

ZADAR SD Krešimir Ćosić. Gledatelja 1.000. Suci: Jurinović (Zadar) i Mrvica (Biograd na moru)

NEXE: Kuzmanović (2), Car (4+1); Račić 1, Bakić 4, Mileta 1 (1), Sršen 3, Jelinić 4, Manci Mičević, Velkavrh 2, Severec 4, Moslavac 4, Kević, Tomić 1, Melić 2 (1), Markušić, Pribetić. Trener Branko Tamše

PPD ZAGREB: Slavić (7), Panjtar (2); Ćavar 1, Faljić, Klarica 4, Gojun, Srna 2, Klis 5, Musa 2, Sirotić 1, Matanović, Čupić 7 (3), Dibirov 6 (2), Dodić, Leimeter 1, Grahovac 3. Trener Ivica Obrvan

Sedmerci: Nexe 2 (2), PPD Zagreb 6 (5)

Isključenja: Nexe 12 minuta (Jelinić 7, Severec 25, Moslavac 28, Kević 31, Račić 46, Sršen 47), PPD Zagreb 6 minuta (Gojun 4, Ćavar 54, Klis 57)

Igrač utakmice: Edin Klis


Oni su u prvom polufinalnom dvoboju završnog turnira u Zadru svladali Nexe sa 32-26 (16-11).

Tradicionalni hrvatski obračun broj 1 ovaj puta je bio prvi polufinale SEHA lige. Zagreb je došao bez Borozana koji jednostavno nije trenirao ni igrao dosad i to je stvorilo određenu nelagodu. Nexe je bilo u kompletnijem izdanju očekivano bez Vejina, neočekivano bez Radovanovića.

Zagreb je bolje krenuo, ali ga je prekinulo isključenje Gojuna, pa je Nexe ulovio i poveo 3:2 u 8. minuti. Tamše je krenuo sa 6-0, nastvaio s 5-1 prvo s Jelinićem kada su imali igrača više, kasnije s Bakićem. No, obrana Nexea nije bila ni blizu Zagrebove.

image
ZVONKO PAVIC Cropix

Zagreb je ponovo pokazao što mu obrana znači. U sredini Musa i Gojun, do njih prvo Klarica i Srna, pa kasnije uđu Grahovac i Faljić, pa Leimeter i ta obrana ima širinu, a s njom i napad uvijek lakše diše, pa se tako Srna mogao odmoriti. Nije tu bilo puno komplikacija, mijenjali su se obrana – napad Klis – Gojun, Klis je odlično odgovorio na povjerenje sa tri super gola i Zagreb je s obranom ušao u lakšu utakmicu, a kada je Slavić dodao tri obrane u nizu, Zagreb se odvojio na pet – šest pogodaka prednosti i držao mirnu tu razliku. Zanimljivo je vilo vidjeti leteće izmjene Našičana sredinom prvog dijela, prvo u vanjskoj liniji Severac za Moslavca, Velkavrh za Kevića, a Manci Mičević za Sršena. Onda Kuzmanović na gol za Cara, pa Bakić na jedno krilo za Jelinića i Mileta na drugo za Melića. Sigurno da su tim potezom pokazali širinu rostera, ali definitivno to nije donijelo pomak koji su očekivali.

image
ZVONKO PAVIC Cropix

Zagreb je nastavio jako, dogurao do +8, a onda malo stao, pa je Nexe zabilo tri u nizu nakon čega je Obrvan pozvao ‘roditeljski sastanak‘, jer do kraja je bilo još 20 minuta. I trebalo je ponešto vremena da se nakon što je stala momčad vrati na radnu temperaturu. Dodić je sjajnim asistencijama primirio utakmicu i Zagreb je mirno nastavio igrati do pobjede. Obrvan je na kraju odmorio kompletnu udarnu postavu i to dovoljno govori o sigurnoj pobjedi Zagreba.

Utakmicu su vodili Dalibor Jurinović i Marko Mrvica koji su u prvoj utakmici doigravanja lani između Zagreba i Nexea doživjeli pravi linč, no još su jednom dokazali da nije u njima problem i sjajno su vodili utakmicu, na najbolji način demantiravši nepravdu koja im je nanesena.

Reakcije trenera

Nakon utakmice zagrebaši zadovoljniji sigurnom pobjedom. Tradicionalno obazrivi i koncentrirani Ivica Obrvan kaže:

- Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, ona se može analizirati s dobrih i loših strana, ali energija je bila ta koja se vidjela i koja nas je nosila. Našao obrana je bila dobra, imali smo mali zastoj u drugom dijelu, ali smo se vratili i mirno otišli do kraja.

Branko Tamše trener Našičana složio se s kolegom s klupe Zagreba.

- Zagreb je u svakom segmentu bio ispred nas i zasluženo je pobijedio. Imali smo dobrih minuta na početku utakmice i sredinom drugog dijela, ali to je bilo premalo za dobiti ovakav Zagreb. Nastavljamo raditi kao dosad u pripremama i kao glavni cilj imamo utakmicu 2. pretkola Europa lige. U tom smjeru ćemo nastaviti i u nedjelju sa željom da pobjedom odemo s turnira.

Timur Dibirov je u svom prvom finalu sa Zagrebom nakon što je pet naslova osvojio s Vardarom.

- To je lijepa stvar. Mislim da smo bili dobri, ali jako respektiram Nexe i reći ću da je naša pobjeda možda i previsoka. No, igrali smo dobro. Imamo puno mladih igrača, tu smo da ih učinimo boljima i vjerujem da s takvom igrom možemo i u finale. Kada dođeš na ovakav turnir dođeš pobijediti.

Marin Jelinić hrvatski reprezentativac u dresu Nexea kaže:

- Zaslužena pobjeda Zagreba. Imali smo dobar ulaz, a što se dogodilo nakon 17. minute ne znam. Znam da smo otišli na -6 i u nastavku se nismo uspjeli vratiti. U nedjelju je utakmica za 3. mjesto i pokušat ćemo biti bolji.

PPD Za naslov protiv Veszprema

Drugu godinu zaredom u finalu regionalne rukometne SEHA lige igrat će PPD Zagreb i mađarski Veszprem.

Nakon što je PPD Zagreb u prvom polufinalnom dvoboju završnog turnira u Zadru svladao Nexe sa 32-26 (16-11), branitelj naslova Veszprem je u drugom polufinalu bio uspješniji od makedonskog Pelistera s uvjerljivih 41-27 (24-16).

Ivan Čupić sa sedam i Timur Dibirov sa šest golova predvodili su Zagreb, dok su Aleksandar Bakić, Marin Jelinić, Tomislav Severec i Luka Moslavac bili četverostruki strijelci za Nexe.

Mikita Vailupov je s osam golova bio najefikasniji kod Veszprema, dok je Oussama Hosni bio šesterostruki strijelac za Pelister.

Lani je također u Zadru Veszprem bio bolji od PPD Zagreba u finalu sa 31-29.

Finale će se igrati u nedjelju od 19 sati, dok će Nexe i Pelister svoj susret za treće mjesto igrati također u nedjelju, ali od 16.30 sati.

PPD Zagreb je dosada jednom osvojio SEHA ligu, još 2013. godine, dok je gubio finala 2018., 2019. i 2021.

Linker
26. travanj 2024 04:56