VLADO KOS/CROPIX Cropix
ODIGRALI FANTASTIČNU OBRANU

Rukometaši Nexea slavili izborili četvrtfinale Europske lige! Našićani pobijedili na neugodnom gostovanju

Našičani su slavili i u uzvratu osmine finala, na teškom gostovanju u Bitoli
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. travanj 2022. 20:57

EUROFARM PELISTER - NEXE 21:22

BITOLA Dvorana 'Boro Čurlevski'. Gledatelja 3.000. Suci: Badura i Ondogrecula (Slovačka).

EUROFARM PELISTER: Szekely (7+1), Kizić; Maraš 4, Ojleski 1, Markoski, Madžovski, Kukulovski, Mandalinić 6(2), Radović, Perić 4(3), Kosteski, Kukoski, Božić-Pavletić, Gradjan 1, Obradović, Taboada 5.

TRENER: Željko Babić.

NEXE: Kuzmanović, Radovanović (13); Vejin, Jelinić 5, Vida, Manci Mičević, Blažević, Velkavrh, Severec, Moslavac, Kević 1, Tomić 4, Melić 3(1), Jaganjac 4, Markušić 3, Pribetić 2.

TRENER: Branko Tamše.

SEDMERCI: Eurofarm Pelister 6(5), Nexe 2(1).

ISKLJUČENJA: Eurofarm Pelister 8 min. (Markoski 2+2, Gradjan, Obradović), Nexe 6 min. (Jagannjac 2+2, Moslavac).

IGRAČ UTAKMICE: Mihailo Radovanović.

(Prva utakmica 26:29)


Rukometaši Nexea odigrali su najbolju utakmicu ove sezone, pobijedili su Eurofarm Pelister na vrućem i vrlo nezgodnom gostovanju u Bitoli, te su izborili plasman u četvrtfinale Europske lige. Odigrala je momčad Branka Tamšea fantastičnu obranu, držala je koncentraciju cijelo vrijeme i na kraju zasluženo slavi ulazak među osam najboljih u drugom po jačini europskom natjecanju.

Željko Babić i hrvatska kolonija u Pelisteru (Mandalinić, Maraš, Božić Pavletić) sad će se u potpunosti posvetiti završnici makedonskog prvenstva u kojem imaju velik kapital jer su u gostima svladali Vardar. Nexe je za Babićevu ekipu ipak bio prevelik zalogaj, prolaz našeg predstavnika je u potpunosti zaslužen.

U odličnoj atmosferi legendarne dvorane ‘Boro Čurlevski’ u samom početku susreta bolje su se snašli domaći rukometaši. Nošeni podrškom brojnih navijača dobro su otvorili utakmicu i do 17. minute sve je bilo prema njihovim zamislima. Poveli su tada 7:3, dok je hrvatska momčad imala dosta problema, najviše u napadačkom dijelu igre.

image















VLADO KOS/CROPIX Cropix

Naime, Branko Tamše je dobro posložio svoju obranu, sredinu su držali Moslavac i Jaganjac koji su zaustavili igru na crtu s Gradjanom koji je radio dosta problema u Našicama. U ofenzivnom dijelu u samom početku dosta toga palo je na Jaganjca, koji je zabijao, ali i promašivao i izgubio neke lopte.

Odlični Radovanović

Bilo je Nexe više od pet minuta bez gola, pa je taj post ‘šaseom’ prekinuo Markušić pogotkom za 5:3. Jak adut Pelistera na desnom vanjskom bio je Maraš, koji je u prvom dijelu uz jaganjca bio najefikasniji na terenu, obojica su postigli po tri pogotka.

Malo je golova padalo, obrane su s obje strane bile prilično čvrste, a vratari raspoloženi. Nexeov Radovanović malo više od domaćeg Szekelyja, skidao je udarce u pravo vrijeme.

Jedan od ključnih trenutaka prvog poluvremena dogodio se u 21. minuti. Gosti su izgubili loptu u napadu, Božić Pavletić nije realizirao kontru za odlazak na 9:5, a na drugoj strani uslijedila je rekontra iz koje je Jelinić pogodio za 8:6, a ubrzo je realizirao još jednu za smanjenje na -1.

Prvo izjednačenje Gromovima je donio Pribetić s crte u 25. minuti, a za prvo vodstvo zaslužan je bio Kević, povratnik nakon ozljede kojem je to bio prvi ovosezonski pogodak, zabio je za 10:11 u 28. minuti. Maraš je uoči odlaska na odmor pogodio za 11:11, bio je to rezultat s kojim je Tamše s obzirom na sve mogao biti zadovoljan.

U nastavku su našički rukometaši zadržali čvrstinu, agresivnost i pokretljivost u obrani. Pogađali su nakon odmora Tomić i Jelinić, branio je i dalje odlično Radovanović. U 35. minuti Nexe je imalo 11:14, bilo je to ukupno velikih +6.

Rezultat govori sve, svaki je gol bio jako vrijedan i za njega se moralo puno ‘rudariti’. U toj igri živaca smireniji su bili gosti jer je prednost ipak bila na njihovoj strani, no uporni Pelister nije se predavao te je u 56. minuti stigao do izjednačenja, 20:20.

U tim trenucima dvorana je ‘eksplodirala’, vratila se nada u povratak, ali je potom zbog krive izmjene isključen Obradović. Kade je Melić u 57. minuti zabio svoj treći gol za 20:21, zapravo je sve bilo riješeno, jer tu prednost Jaganjac i društvo više nisu mogli ispustiti. U posljednjim sekundama Radovanović je obranio udarac Mandalinića i tako sačuvao pobjedu u dvorani u kojoj je ove sezone slavio samo Nimes.

Nexe je 2018. već bilo u četvrtfinalu Europske lige, tada EHF kupa, no sustav natjecanja bio je drugačiji. Eliminirao ih je tada njemački Füchse Berlin, a sad će suparnik Našičana u četvrtfinalu biti danski Gudme.

Linker
21. travanj 2024 15:21