ZELJKO HAJDINJAK Cropix
EHF EUROPSKA LIGA

Rukometašice Podravke porazom se oprostile od Europe, Ježić uz šampanjac slavila najveći klupski uspjeh

Koprivničanke zaslužuju čestitke za prikazano u uzvratnom susretu u Rumunjskoj
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. ožujak 2024. 20:13

DUNAREA - PODRAVKA VEGETA 26:25 (10:12)

DUNAREA: Serban (5), Trusova (7); Severin, Živković 1, Quintino 2, Ježić 8, Kanaval, Munhoz 1, Raicea, Schmelzer, Gomes 5, Da Silva, Popa 3, Liščević 3, Mohamed, Lupei 1, Gonzales 2.

TRENER: Jan Leslie Lund.

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (1), Bešen (11); Zadravec 3, Vuković, K. Pandža 4, Popović, Ćurić, Franušić 1, Đelekovčan, L. Kalaus 2, D. Kalaus Žulj 1, Šenvald 3, Vuljak 1, Šimara 5, A. Pandža 2, Mamić 3.

TRENER: Ivica Obrvan.

SEDMERCI: Dunarea 4(2), Podravka Vegeta 4(3).

ISKLJUČENJA: Dunarea 6 min, Podravka Vegeta 4 min.

IGRAČICA UTAKMICE: Katarina Ježić.

BUZAU – Dvorana ‘Romeo Iamandi‘. Gledatelja 2000. Suci: Emil i Ernest Aghakishi (Azerbajdžan). Delegat: Ioannis Meimaridis (Grčka).


Poznati su svi sudionici Final Foura EHF Europske lige rukometašica u Grazu. To su rumunjske ekipe Gloria Bistrita i Dunarea Braila, norveški Storhamar i francuski Nantes.

Podravka Vegeta stigla je do četvrtfinala i to je za mladu i ne previše iskusnu ekipu sastavljenu od domaćih igračica u svakom slučaju vrlo dobar rezultat i lijep uspjeh. Objektivno, nitko od Koprivničanki nije očekivao da će proći skupinu.

Rumunjska Dunarea bila je previsoka prepreka za hrvatske doprvakinje. Vidjelo se to već u Koprivnici, kad je Podravka izgubila rezultatom 26:32, i zapravo je već tada bilo riješeno pitanje putnika u Graz.

Nisu se koprivničke rukometašice zanosile da mogu preokrenuti takvu prednost, ali su željele odigrati dobru utakmicu i pokazati da onih -6 možda ipak nije bilo realno.

Sam početak bio je repriza uvoda u prvi dvoboj, Dunarea je bolje krenula nošena bodrenjem svojih navijača koji su iz Braile potegnuli do Buzaua te je u uvodnim minutama imala prednost od 5:1.

Podravkin trener Ivica Obrvan odmah je pozvao time-out i upozorio svoje igračice na pogreške koje su radile, a one su to u nastavku poluvremena uspjele ispraviti. Pojačale su Koprivničanke obranu, zaigrale znatno agresivnije, ali i brže u fazi napada. Dosta su koristile i tranziciju te su na poluvremenu imale prednost od 10:12.

Nastavila je Podravka s dobrom igrom i u nastavku, te je prednost od dva gola razlike održavala sve do 45. minute. Međutim, nakon toga je uslijedio pad i Dunarea je uspjela preokrenuti te na kraju upisati minimalnu pobjedu.

Domaće rukometašice predvođene našom Katarinom Ježić uz šampanjac su žestoko proslavile najveći uspjeh u klupskoj povijesti, dok Koprivničanke zaslužuju čestitke za prikazano u uzvratnom susretu u Rumunjskoj.

Podravka se sad može posvetiti završnici domaćih natjecanja, a u sljedećoj sezoni nada se i sudjelovanju u Ligi prvakinja.

Linker
18. travanj 2024 14:39