RK PODRAVKA/JOZO ČABRAJA
PRVENSTVO HRVATSKE

Rukometašice Podravke već stavile jednu ruku na pehar: ‘Dodali smo gas‘

Pitanje pobjednika bilo je riješeno, ali Podravka nije imala namjeru stati
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. rujan 2024. 21:18

PODRAVKA VEGETA - LOKOMOTIVA 39:23 (16:11)

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (2), Bešen (9); Vuković 1(1), K. Pandža 4, Popović, Birtić 2, Kosovac 1, Ćurić 2(1), Pletikosić 4(2), Brkić 3, Šenvald 7, Vuljak 2, Šimara 1, A. Pandža 1, Prkačin 4, Mamić 7(2).
TRENER: Ivica Obrvan.
LOKOMOTIVA: Zetović (3+2), Kraljević (2+1); Burić 1, Tupek, Malec 3, Fratnik 2, Cvitanović, Trunkova 6, Lukšić 3, Japundža 2(2), Babara, Stanić, Sedloska 3, Würth, Zrilić 1, Mehmedović 2.
TRENER: Vedran Krkač.
SEDMERCI: Podravka Vegeta 9(6), Lokomotiva 2(2).
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 min. (Brkić 2+2, K. Pandža, Mamić), Lokomotiva 4 min. (Burić, Trunkova).
IGRAČICA UTAKMICE: Sara Šenvald.

KOPRIVNICA – ŠSD ‘Josip Samaržija – Bepo‘. Gledatelja 600. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (Osijek). Nadzornik: Dalibor Jurinović (Zadar).


Vrlo dobrom igrom i visokom pobjedom protiv najvećeg rivala Lokomotive stavile su rukometašice Podravke Vegete jednu ruku na pehar namijenjen hrvatskim prvakinjama. Neobično je da se naše dvije najbolje ekipe sastaju već u 1. kolu, no takva je bila volja ždrijeba.

S obzirom na odnose snaga u domaćem prvenstvu, malo je neizvjesnosti preostalo nakon koprivničkog dvoboja, no takvo što zapravo se i moglo očekivati. Lokomotiva je bitno oslabljena, Podravka se ciljano pojačala i proširila roster za Ligu prvakinja i bilo je unaprijed jasno da u domaćim okvirima nekih značajnijih problema ne bi trebalo biti.

U ovom derbiju nije ih bilo, na kraju je ekipa trenera Ivice Obrvana ostvarila jednu od najuvjerljivijih pobjeda protiv Lokomotive ikad.

- Čestitala bih svojoj ekipi na super predstavi. Prvenstvo smo otvorile na najbolji mogući način, posložilo se da u 1. kolu imamo najvažniju utakmicu, bravo za sve! Išli smo na pobjedu, a rezultat smo podizale iz minute u minutu. U drugom poluvremenu dodali smo gas, sve smo dobile minutažu, na kraju svi sretni i zadovoljni – rekla je Podravkina kapetanica Sara Šenvald.

Gošće su imale tek početno vodstvo, sve ostalo bilo je u znaku Podravke koja je u 15. minuti prvi put otišla na +3. Na poluvremenu je bilo +5, a početkom nastavka ubacile su domaće u višu brzinu i ubrzo stigle do +10. Pitanje pobjednika bilo je riješeno, ali Podravka nije imala namjeru stati. Visok ritam bio je do samoga kraja, i završilo je na doista velikih +17.

- Igrale su seniorska reprezentacija protiv kadetkinja i juniorki. Mi smo nažalost promijenili 10 igračica ove godine, doveli smo djecu. Borili smo se koliko smo mogli u prvom poluvremenu, u drugom smo pali sa snagom, one su tjelesno veće, jače i moćnije. Nešto smo radili na treningu, kad smo to provodile na utakmici bilo je dobro. U nastavku se raspala obrana i čvrstoća. Na kraju možda prevelika razlika, no to je sport, moramo dalje raditi i boriti se. Mi svaku utakmicu moramo igrati kao da je Liga prvakinja, drugačije neće ići – komentirao je trener Lokomotive Vedran Krkač.

Za Podravku je u derbiju debitirala Kala Kosovac, nova igračica na poziciji desnoga krila.

Dodajmo i da je domaći klub uoči utakmice posebnim poklonima sponzora nagradio svoju U11 ekipu koja je osvojila drugo mjesto na državnoj završnici.

Linker
11. rujan 2024 21:18