ZELJKO HAJDINJAK Cropix
EHF Europska liga

Rukometašice Podravke Vegete upisale prvi poraz u skupini, još su u igri za četvrtfinale

Ključna će biti utakmica s mađarskim Vacom sljedeće nedjelje
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. veljača 2024. 18:25

STORHAMAR - PODRAVKA VEGETA 31:22

HAMAR – Boligpartner Arena. Gledatelja 1434. Suci: Titouan Picard i Pierre Vauchez (Francuska). Delegat EHF-a: Petr Novak (Češka).

STORHAMAR: Nygaard (16), Raasok; Admunsen, Hogseth 2, Monne, Jakobsen, Rivas-Toft 3, Venn 2, Abdula 4, Löfqvist 3, Enger, Svele 2, Ellertsen 2, Jacobsen, Obaidli 8, Nestaker 5.

TRENER: Kenneth Gabrielsen.

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (8), Bešen (3); Zadravec, Vuković 1, K. Pandža 5, Popović, Franušić 4, Đelekovčan, L. Kalaus 2, D. Kalaus Žulj 2, Šenvald 1, Vuljak, Šimara 4, Mamić 3.

TRENER: Ivica Obrvan.

SEDMERCI: Storhamar 7(5), Podravka Vegeta 4(3).

ISKLJUČENJA: Storhamar 14 min. (Svele 2+2+2, Abdula 2+2, Venn, Löfqvist), Podravka Vegeta 12 min. (L. Kalaus 2+2+2, Šenvald 2+2, D. Kalaus Žulj).

CRVENI KARTONI: Svele (33 – treće isključenje), L. Kalaus (34 – treće isključenje).

IGRAČICA UTAKMICE: Anniken Obaidli.


Rukometašice Podravke Vegete upisale su prvi poraz u skupini EHF Europske lige. Na gostovanju kod norveškog Storhamara poražene su rezultatom, 31:22, poluvrijeme 19:11.

Ekipa Ivice Obrvana stigla je na sjever Europe oslabljena, bez ozlijeđene Tine Barišić i bolesne Ane Pandže, dvije igračice iz udarne postave. Osjetilo se to u rotaciji i u igri Koprivničanki, a poraz protiv favoriziranog suparnika je logična posljedica takvih okolnosti.

Podravka se solidno držala u prvih dvadesetak minuta, no u 23. minuti domaće prvi put odlaze na prednost od četiri pogotka razlike, da bi do kraja poluvremena povećale razliku na +8.

Pitanje pobjednika tu je bilo riješeno, a sve nade su potonule nakon što je Larissa Kalaus u 34. minuti zaradila treće isključenje.

Domaćin je malo smanjio gas te je na kraju stigao do uvjerljivog slavlja od devet golova prednosti te se tako revanširao za poraz u Koprivnici prije dva tjedna.

Anniken Obaidli postigla je osam pogodaka za Storhamar, dok je Katarina Pandža zabila pet golova za hrvatske doprvakinje.

Iako neugodan, ovaj poraz nije nikakva tragedija za Podravku koja je i dalje u igri za četvrtfinale. Ključna će biti utakmica s mađarskim Vacom sljedeće nedjelje.

Linker
03. svibanj 2024 15:37