Jozo Cabraja/kolektiff
NOVO HR-OTKRIĆE

S njim će Hrvatska biti još bolja! Iz Dubrave do zvijezda: ‘Svaki sljedeći put bit ću još bolji‘

Igra u momčadi bivšeg izbornika vinula ga je do planova novog za nadolazeće velike obveze.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. svibanj 2021. 16:45

Tomislav Kušan je novo lice na popisu Hrvoja Horvata. Pokazao se kao iznimno zanimljivo rješenje za igru koju Horvat želi postaviti kao temelj. Sa 26 godina ne spada u neiskusne, prošao je puno u Španjolskoj u koju je preko noći otišao iz Medveščaka na prijedlog Hrvoja Pažina. U La Rioji, koja je bila prva do Barce dok je igrao tamo, izgradio je ime. Danas je član makedonskog Pelistera koji vodi naš bivši izbornik Željko Babić. Visok, dvometraš, izuzetno snažan.

- Zadovoljan sam da sam dobio priliku. Rekao bih da je bilo solidno, da je jako teško samo nakon dva tri treninga odigrati tri utakmice i očekivati maksimum. No, mislim da smo u ovom novom sastavu pokazali puno dobrih stvari.

Osobno?

- Napadački zabijam više u klubu i tu se vidjela neuigranost u reprezentaciji, što je realno. Obrambeno smo s obzirom da smo prvi put bili skupa bili OK. Izgubili smo od Mađara, no da smo bili kompletniji samo u smislu izostanak u zadnji trene to bi bilo puno bolje.

Sezona je bila bolna?

- Jest, kada su me stisnula leđa bio sam ozbiljno zabrinut. Iskočio je disk, terapijom je sve došlo na mjesto bez većih posljedica srećom. Sezona je malo izlomljena, ali je mislim vrlo OK. Bilo je dobrih utakmica u Europi. Trener Babić mi daje puno prilike i to je vjerojatno razlog da sam tu.

image
Jozo Cabraja/kolektiff

Nije bilo treme?

- Pa nije, imam nešto iskustva već kroz karijeru, znam što mogu, mnoge suigrače poznam iz ranijih dana dok sam bio u Hrvatskoj. Nije mi bila velika promjena ni igra, jer nešto vrlo slično igrao sam i u La Rioji i sada kod Babića u Pelisteru. Možda su nam kažem bile previše tri utakmice s obzirom na vrijeme u kojem smo bili skupa, ali dobro, napravili smo najbolje što smo mogli.

Pelister je ambiciozan, ali Vardar vam ne da mira.

- Da, izgubili smo s osam razlike u Skoplju šanse za naslov, reklo bi se, ali imamo još Kup i sigurno ambiciju uzvratiti im. Tu nam je i SEHA u kojoj još moramo igrati sa Zagrebom. Dobrog posla nikad dosta. Ja sam zadovoljan u Bitoli, dobio sam što sam želio, makar moram reći da nisam očekivao da će se nakon Španjolske sve baš tako rasplesti. Ali, cijela karijera je takva. Navikao sam.

I Hrvatska se polako navikava na vas?

- Dobro, meni je drago ako sam se uspio dokazati. Svjestan sam da to nije bilo ni blizu maksimuma i da će svaki sljedeći puta ako se dogodi da me izbornik pozove biti samo bolje - zaključio je Tomislav Kušan, Zagrepčanin iz Dubrave, novi pivot hrvatske rukometne reprezentacije.

Linker
16. travanj 2024 02:48