Lijevo krilo Podravke Vegete Andrea Šimara na utakmici s Krimom

 RK PODRAVKA/ROMANA MIHALEC
ANDREA ŠIMARA

‘Sad smo čist‘ dobra ekipa, i trener Obrvan se uklopio, vjerujem da će dobro nastaviti Šoštarićev posao‘

Reprezentativno lijevo krilo Podravke s 56 golova druga je najefikasnija igračica Prve hrvatske lige
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. studeni 2023. 12:41

Andrea Šimara je druga najefikasnija igračica u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi za žene. U devet ovosezonskih utakmica postigla je 56 pogodaka.

- Zadovoljna sam, ali kaže se da uvijek može i bolje. A to što zabijam golove, to je zasluga ekipe, što uopće dobijem loptu za šansu, a na meni je da to realiziram - skromna je Andrea.

Kontranapad je njeno najjače oružje, postigla je čak 23 pogotka na taj način, uvjerljivo najviše u cijeloj ligi. Prva iza nje je klupska kolegica Nikolina Zadravec s 12 golova iz kontri.

image
ZELJKO PUHOVSKI Cropix

- Sad smo to počeli više koristiti kroz posljednjih par utakmica. U početku nam je obrana bila malo slabija, u međuvremenu smo to popravili. Mogli bismo još popraviti tranziciju, vjerujem da i hoćemo, ali zasad je zadovoljavajuće.

Ne možemo se opustiti

Kako vam izgleda ekipa nakon odlaska Irine Stelmah i Ane Turk, te dolaska Katarine Pandže i Josipe Mamić?

- Nije bilo prevelikih promjena u igračkom rosteru, mislim da su se Katarina i Josipa izvrsno snašle. Sad smo čist’ dobra ekipa.

image
ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Novi je i trener Ivica Obrvan, kojem je to prvo iskustvo u radu sa ženama?

- I on se dobro uklopio, sve je bolje i bolje kako prolazi vrijeme i kako se sve više upoznajemo. I on je opušteniji, isto tako i mi. Usvojile smo njegove zahtjeve, prilagodile se na način rada i mislim da dobro surađujemo.

Sve je lakše kad je i naslov prvakinja nadohvat ruke?

- Nije da se sad možemo opustiti. Sezona je duga i nikad se ne zna, a mi idemo korak po korak. Znamo naše ciljeve i nadam se da ćemo ih sve i ostvariti.

Uskoro slijede i kvalifikacije za EHF Europsku ligu sa švicarskom ekipom Spono Eagles, 18. i 19. studenog.

- Dobro je to što obje utakmice igramo u Koprivnici, očekujemo i velik odaziv publike i njihovu pomoć. Prva stepenica je da prođemo u skupinu, onda ćemo dalje pričati što i kako. Osobno očekujem da i u grupnoj fazi osvajamo bodove i da odemo što dalje. Pa i do finala ako će to biti moguće!

Koliko znate o Švicarkama?

- Imamo još vremena, nismo ulazili u detaljnu analizu, ali pomalo nas trener priprema na ono što nas čeka. Znamo da imaju dobro desno krilo Ana Emmenegger, koja je odlična mlada igračica. Od ovog tjedna krećemo s intenzivnijim pripremama za Švicarke.

Bit će čudno bez Šoštarića

Hoće li biti neobično na reprezentativnom okupljanju bez dosadašnjeg izbornika Nenada Šoštarića?

- Bit će možda malo čudno jer je trener Šoštarić s nama bio dugo, praktički otkako je većina nas u reprezentaciji. No, život ide dalje, Ivica Obrvan je također kvalitetan stručnjak i vjerujem da će dobro nastaviti Šoštarićev posao.

Čemu se Hrvatska može nadati u Skandinaviji? Skupina se na papiru čini OK (Švedska, Kina, Senegal), pa i ona s kojom se križamo (Crna Gora, Mađarska, Kamerun, Paragvaj)?

- Zasad još nismo u tim kalkulacijama. Na nama je da u svakoj utakmici ciljamo na pobjedu, i da idemo od utakmice do utakmice, pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti. Svi se veselimo novom velikom natjecanju, znamo da nam Svjetsko prvenstvo može donijeti kvalifikacije za Olimpijske igre, i to je veliki cilj kojeg smo si postavili - zaključila je Andrea Šimara.

Linker
11. svibanj 2024 17:00