ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
DAN ODLUKE

Savez odlučuje o Horvatovoj smjeni, predsjednik poručio: ‘Sve je bila improvizacija, 8. mjesto nije uspjeh!‘

‘Ovo je bilo jedno posebno prvenstvo, ovakva kriza se još nije dogodila. Svi su imali problema‘
Piše: SNObjavljeno: 01. veljača 2022. 09:39

I dok Švedska slavi, dok drugi podvlače račune, danas će račun podvući i Hrvatski rukometni savez. U 19 sati će u prostorijama Saveza krenuti sastanak svih koji vuku poteze u hrvatskom rukometu. Razgovarat će se o Euru, budućnosti reprezentacije i izborniku koji bi nas u toj budućnosti trebao voditi. Po svim prgnozama to bi u bitno izmijenjenim okolnostima trebao biti i dalje Hrvoje Horvat, no on sam će kako stvari stoje to morati potvditi na spomenutom sastanku.

O svemu je u emisiji 'RTL Danas' progovorio i predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

- Sigurno je da osmo mjesto ne može biti uspjeh, ne možemo reći da smo dobro prošli. Jedno je sigurno, a to je da je ovo bilo jedno posebno prvenstvo, ovakva kriza se još nije dogodila. Svi su imali velikih problema. Žao mi je što izbornik nije imao onu momčad na raspolaganju koju je pripremao, nisu svi došli. Moram priznati da je od prve utakmice sve bila jedna improvizacija, što se vidjelo i na terenu - rekao je Grahovac, pa nastavio:

- Mogu se zahvaliti u ime HRS-a svim igračima koji su izlagali svoj život, zdravlje i nastavak karijere kako bi igrali u hrvatskom dresu.

Promjena će biti u reprezentaciji, ali kako i što sada je još svedeno samo na nagađanje. U utorak navečer vjerojatno ćemo imati čistu sliku s kakvom ćemo reprezentacijom u travnju čekati dvoboj s Ukrajinom za prolaz na Svjetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj.

Ovog puta na prvenstvu nije bilo onih iskusnijih, Štrleka, Karačića, Šege...

- To su pitanja za izbornika. Ja ne sastavljam listu, samo iznosim činjenice koje su se događale na prvenstvu. Kroz turnir se izredalo tridesetak imena, od početne reprezentacije, na kraju je igrala druga reprezentacija i to govori da je sve bila čista improvizacija.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Izbornik Horvat u pogonu je svakodnevno, prašina se već slegla, što je potvrdio u ponedjeljak u Sportskom mikrofonu Hrvatskog radija, u kojem je rekao između ostalog “da je rezultatski teško biti zadovoljan, ali ujedno i mogu biti ponosan na reakcije igrače i njihovu spremnost da se odazovu obvezama u teškim vremenima”.

Linker
17. travanj 2024 21:18