Instagram / Instagram
ŠPANJOLCI SE RASPISALI

SENZACIJA NA POMOLU? NAJBOLJI IGRAČ SVIJETA SE VRAĆA U BARCELONU I 'KRADE' MJESTO HRVATU Europski velikan bi uskoro mogao imati 'atomski' trojac!

Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 01. listopad 2019. 14:00

Kroz španjolske je medije jutros prostrujila informacija o tome kako bi se ponajbolji rukometaš današnjice Nikola Karabatić mogao vratiti u Barcelonu. Kad pogledamo u prošlost, već dulje vrijeme traje nezadovoljstvo određenih igrača koji su svojedobno iz španjolskog otišli u francuski klub.

Karabatić je bio član Barce između 2013. i 2015. godine. Prošle sezone put Pariza je otišao Viran Morros, a ove je godine novi član kluba iz francuske prijestolnice postao poljski pivot Kamil Syprzak. Sada bi se svi oni, prema navodima dobro obavještenih novinara radio-postaje RAC1 vratili natrag...

Frustriranost činjenicom da se ni uz masovna ulaganja u PSG-u nije dogodilo osvajanje europske krune izbija na površinu. Karabatić je dakle, samo predvodnik nezadovoljnih, ali njegov put povratka u Španjolsku nije počeo tako jednostavno.

Naime, neslužbene informacije govore da ga Barca trenutno - ne želi. Razlog tome mogu biti njegove godine, ali i to da su za ovu sezonu dali pozamašnu svotu novca kako bi u svoje redove doveli Luku Cindrića. Najbolji hrvatski rukometaš čini se kao nepremostiva prepreka za Karabatića, jer Cindrić sigurno nije doveden da bi sjedio na Barcinoj klupi.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group A - France v Russia - Mercedes-Benz Arena, Berlin, Germany - January 17, 2019  France's Nikola Karabatic looks on     REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Naravno, ako bi se Karabatić i vratio, to ne bi bilo prije ljeta, a Barca osim Cindrića na mjestu srednjeg vanjskog ima i sjajnog Islanđanina, Arona Palmarssona te iskusnika Raula Entrerriosa. Kada bi se potonji oprostio, eventualno bi se otvorilo mjesto Karabatiću, a onda bi to bila zaista atomska trojka na "srednjaku".

Karabatić je u spomenute dvije godine (13-15) bio član Barce s kojom je imao četverogodišnji ugovor. Prekinuo ga je na pola, i pritom sam platio preko milijun eura da bi 2015. sa slobodnim papirima došao u Pariz.

Možemo ga dakle, nazvati rukometnim Neymarom. I po vještinama, ali i po sagi na relaciji Barcelona - PSG koja se, kako se čini, stvara i u rukometu.

Linker
19. travanj 2024 09:03