Slavlje Magdeburga
 UWE ANSPACH Dpa Picture-alliance Via Afp
SUPER GLOBE

Senzacija u finalu, Nijemci su na krovu svijeta, Barcelona opet zakazala pod pritiskom i razočarala

Moram reći da sam ponosan, ovo je najviše što se u rukometu može postići, rekao je trener pobjednika
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 10. listopad 2021. 17:45

Barcelona - Magdeburg 28:33 (16:19)

JEDDAH Dvorana kralja Abdulaha. Gledatelja 3.000. Suci: Gubica i Milošević (Hrvatska).

BARCELONA: Perez de Vargas (16+1), Maciel; Meme 10, Arino 1, Janc 1, Abello 7 (3), N’Guessan, Petrus, Fernandez, Ibanez, Makuc 3, Langaro 2, Richardson, Fabregas 4, Frade, Ali Zein. Trener Carlos Ortega.

MAGDEBURG: Jensen (0+1), Greeen (14); Chrapkowski, Kristjansson, Pettersson 2, Magnusson 7 (1), Hornke 1, Weber 5, Guillerud 1, Mertens 4, Saugstrup 4, O’Sullivan 1, Bezjak 2, Smits 1, Daamgaard 4, Preuss 1. Trener Bennet Wiegert

SEDMERCI: Barcelona 5 (3), Magdeburg 2 (1). ISKLJUČENJA: Barcelona 6 minuta, Magdeburg 4 minute. IGRAČ UTAKMICE: Phillip Weber

---------------------------------------------------------

Magdeburg je treći njemački klub na krovu svijeta. Nakon što je to dvaput uspio berlinski Füchse, te jednom Kiel, uspio je sada i aktualni pobjednik Europske lige u 14. izdanju Super Globea, koji je još jednom potvrdio apsolutnu dominaciju europskih klubova.

Finale je bilo neobično najviše zbog neuobičajenih crnih rupa u igri Barcelone. Recimo, vodili su 13:11 i Magdeburg im je napravio 0:5 za preokret, pa su u finišu od 44. do 55. minute primili 7 komada, a zabili 1, pa su ponovno imali rupu od 0:4 u prijelomnim trenucima, a to se pravoj Barci nikad ne događa. Očito, trenutno nisu pravi.

Magdeburg je iznenadio, no Magdeburg je ove sezone u sjajnoj formi i ustvari istu je samo potvrdio u Jeddi. U Bundesligi Magdeburg ima 6/6 učinak i vodeći je. Promjene u momčadi Benneta Wiegerta sjele su savršeno. Ogromna pojačanja su srednjak njemačkog tima Phillip Weber, koji je stigao iz Leipziga, te pivot Magnus Saustrup, koji je došao iz Aalborga.

Prvi strijelac Bundeslige, islandski ljevak Omar Ingi Magnusson, ponovno je prednjačio u statistici, a na golu su uz briljantnog Yannicka Greena, po mnogima junaka finala, dobili Danca Mikea Jensena, koji je stigao iz Balingena i ‘podebljao’ sigurnost momčadi. Baš on je skinuo nepogrešivog Abella sa 7 metara i to je dalo put Magdeburgu do konačnog slavlja.

- Znam da u Njemačkoj ovo natjecanje i ne poštuju previše, ali moram reći da sam ponosan, jer ovo je najviše što se u rukometu može postići i doista sam ponosan na ovo što smo učinili. Iskreno, vjerovao sam da možemo to učiniti, jer ove sezone doista igramo jako dobro od starta. No, bilo bi i dalje drsko reći da smo jednaki Barci koja pokazuje trajnost i opstojnost u svijetu rukometa toliko dugo godina. No, sve to eto ne znači da su u sportskom pogledu nadmoćni od nas. Može se, ako zadovoljiš uvjete za to, što smo mi uspjeli... - zaključio je nakon finala ponosni trener njemačke momčadi Bennet Wiegert.

Barcelona je razočarala. Složilo joj se do finala sve bez napora, a onda su pod pritiskom opet zakazali. Ako se tome doda i nedavni poraz iz Veszprema Ortegi će trebati puno vremena da postane u momčadi ono što je bio lani Xavi Pasqual koji je završio sezonu bez izgubljenog boda, koji je Super Globe osvojio protiv Kiela. Barca ‘šepa’ još više bez Cindrića, a činjenica da nema ni njega, ni Palmarssona, ni Raula, ni Xavijevog sustava - očito je ostavila traga.

Linker
25. travanj 2024 03:27