RONALD GORSIC Cropix
PLES KUGLICA

Sesvete u četvrtfinalu protiv lanjskih pobjednika Europa kupa: ‘Ove godine nisu uvjerljivi...‘

U Beču je u utorak izvuče ždrijeb četvrtfinala i polufinala Europa kupa
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. veljača 2023. 12:04

Naš predstavnik u tom natjecanju su rukometaši Sesveta koji su do četvrtfinala došli sa šest pobjeda u šest utakmica protiv PAOK-a, Bese i Fasana.

Ždrijeb ih u četvrtfinalu vodi na lanjskog osvajača ovog Kupa norveški Naerbo, a ako prođu u polufinale protivnik će im biti pobjednik susreta češke Karvine i norveškog Runara.

Naerbo je mjesto na jugu Norveške, nedaleko od Stavangera. Trenutno su osmi u prvenstvu i u velikoj su borbi za prolaza u doigravanje sa Fjellhammarom, Sandnseom i Baekelagetom. Daleko su im odmakli Kolstad, Runar, Elverum i Drammen, Kolstad čak 20 bodova.

Nisu dobri kao lani, ali su osnovu momčadi sačuvali. Vodi ih kao dio obiteljskog posla Rune Hauseng čija su dva sina dva glavna igrača u sastavu. Oba su lijevi ili srednji vanjski, bolji je Tord Hauseng (23) povremeni norveški reprezentativac, a drugi Rassin Hauseng (25). Uz njih tu su dva dobra vratara mlađi Halvord Nearland (25) i iskusni Joachim Christiansen (36). Važni igrači kao i u svim norveškim koncepcijama su krila, lijevo John Thue (24) i desno Theodor Svensgaard (24). Tu su još desni vanjski Lars Hamre (25) i pivot Šveđanin Gustav Bergendahl (24). Primjetno je mali broj godina, što Naerbo svrstava u razvojne momčadi norveškog rukometa.

Silvio Ivandija nakon ždrijeba kaže:

- Mi smo zadovoljni žrijebom, znamo da su lanjski osvajači, ali ove godine nisu uvjerljivi i sigurno vidimo svoju priliku uz nadu da ćemo za tu priliku biti kompletni.

Naerbo je u prvom kolu teškom mukom izbacio Slovenjgradec sa ukupno +3 u dvije pobjede, u drugom kolu izgubio je u Finskoj od BK 46 dva razlike, da bi sa +8 to nadoknadio, a u 3. kolu izbacili su slovačku Povasku Bistricu sa +1 u Slovačkoj i +11 na domaćem terenu.

Prva utakmica će se igrati u Sesvetama 18/19 ožujka, a uzvrat tjedan dana kasnije u Naerbou. U ostalim četvtfinalima sastaju se Karvina – Runar, Alingsas – Dukla i Vojvodina – Gorenje. Pobjednik susreta Sesvete – Naerbo u polufinalu ide na pobjednika Karvina – Runar, ako Sesvete prođe uzvrat polufinala će igrati doma. Drugi polufinale bit će pobjednici susreta Alingsas/Dukla – Vojvodina/Gorenje.

Linker
26. travanj 2024 00:23