Dvoboj novog i bivšeg hrvatskog reprezentstivca - Ivano Pavlović i Marko Kopljar

 Snimio: Miljenko Karačić
EUROPA U HERCEGOVINI

Show u Ljubuškom kakav nije viđen skoro dva desetljeća, bivši hrvatski reprezentativac dočekan ovacijama

Prvak BiH s jakim hrvatskim štihom ugostio je berlinski Füchse u čijem dresu igra Marko Kopljar
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 26. listopad 2023. 09:14

U utorak su Ljubuški i Hercegovina, pa i južna Hrvatska punim plućima disali za rukomet. Još od dolaska Barcelone, Szegeda i Zaporožja, s kojima je Izviđač igrao u skupini Lige prvaka 2005/06. nije vladalo toliko zanimanje za jednu rukometnu utakmicu kao za povratak Izviđača na europsku pozornicu, u skupinu Europske lige. U goste je stigla vodeća momčad Bundeslige i momčad koja u novoj sezoni ne zna za poraz, Füchse iz Berlina. I u Ljubuškom su Lisice pokazale moć, pobijedio je Füchse 34:22, ali tek nakon što je mlada domaća momčad “uzela x” na poluvremenu (13:13).

Kopljar poželio sreću na Euru

Ozračje u prepunoj dvorani bilo je sjajno, na tribinama su s domaćim navijačima bili i gostujući iz Berlina. Sve je proteklo u prijateljskom tonu, što ilustrira detalj iz 43. minute kada je snažni Crnogorac Mijajlo Marsenić nenamjerno razbio arkadu mladom Mateju Ljubiću i dobio crveni karton. Marsenić se ispričao Ljubiću, treneru Izviđača i publici, te je nagrađen pljeskom.

Dojučerašnji hrvatski reprezentativac, Marko Kopljar dočekan je pak ovacijama...
- Svi smo ugodno iznenađeni toplim dočekom i Ljubuškom. Nijemci komentiraju da im “nije jasno zašto pored ovakve ljepote dolazite kod nas u tako velikom broju” - priča Kopljar koji je u karijeri prije Bundeslige prošao Španjolsku, Francusku i Mađarsku, dok u Berlinu uživa.

- Osjećam se dobro, sada igram malo više na iskustvo, imam ulogu u klubu koji ima svoje ciljeve i sve je u redu. Nadamo se ove sezone naslovu prvaka Njemačke.

Kopljar je poželio sreću i hrvatskoj reprezentaciji na Euru u siječnju. Kaže da će biti veliki navijač, dok je izbornik Goran Perkovac na sljedeće okupljanje pozvao je i kapetana Izviđača Ivana Pavlovića koji bi trebao krenuti stopama Mirka Alilovića, Željka Muse, Mateja Hrstića, Davida Mandića, Josipa Šarca i drugih koji su od prvih koraka u Izviđaču stigli do najdražeg dresa.
- Utakmica s Füchseom u predivnoj atmosferi, pred toliko ljudi, protiv jedne svjetske momčadi za nas mlade igrače je poseban trenutak. Što se tiče poziva, svakom igraču čast je nastupati za reprezentaciju. Meni će ovo biti prilika učiti od Luke Cindrića, Domagoja Duvnjaka i Igora Karačića koji su na mojoj poziciji.

Došao i Drago Vuković

Svog kapetana hvali trener Tomi Čolina koji se ne obazire na stalni odlazak najboljih igrača iz Ljubuškog, već uporno pruža priliku mladima koji dolaze iz klupske Akademije.
- Hvala svima koji su pomogli vraćanju nekadašnje atmosfere u Ljubuški. Moram pohvaliti Ivana Pavlovića za 56 minuta na terenu protiv jake momčadi iz Berlina. To samo pravi igrači mogu tako voditi svoju momčad - rekao je Čolina koji iz utakmice u utakmicu raste sa svojim momcima.

Naravno, u Ljubuški je stigao i Drago Vuković, nekada igrač Füchsea, danas trener u Rukometnoj akademiji Balić - Metličić. Domaćin mu je bio voditelj Akademije Izviđača Zvonko Herceg. Dogovoreni su u međusobni susreti u Splitu i Ljubuškom.
- Ovakvi događaji vuku djecu u rukomet i potencijalno nam šire bazu - kaže profesor Herceg.

A Ljubuški se opet dignuo na noge, grad je živnuo. Opet ga je pokrenuo rukomet, kao što je i grad dao novi poticaj Izviđaču.

Linker
13. svibanj 2024 23:00