Marin Šego
 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
PRVI PUT U BUNDESLIGI

Sjajan posao: Vratar hrvatske reprezentacije stiže u ugledni njemački klub, čekaju ga još dva Hrvata

‘Veselim se Bundesligi u koju dolazim prvi puta, te svom nadolazećem angažmanu‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 16. listopad 2021. 21:35

Marin Šego može se pohvaliti odličnom rukometnom karijerom. Naš reprezentativni vratar od iduće sezone branit će u bundesligaškom Göppingenu. Kada sa 36 godina potpišeš ugovor u Bundesligi to je veliko priznanje i dokaz vrijednosti.
Šego je u karijeri nosio dres Izviđača, Zrinsko, PIPO IPC-a, Zagreba, Szegeda, Kielca, Wisle i Montpelliera, pa se tako može pohvaliti da će kroz karijeru proći sve najbolje europske lige.

Göppingen koji je čvrsta sredina Bundeslige s tendencijom prema gore je odličan izbor, a u njemu će dijeliti svlačionicu s Krešom Kozinom i Josipom Šarcem čiji se povratak nakon teške ozljede koljena lani očekuje uskoro.


Veselim se Bundesligi u koju dolazim prvi puta, te svom nadolazećem angažmanu. Posebno sam uzbuđen zbog sjajne atmosfere u EWS Areni na domaćim utakmicama – rekao je nakon potpisa Šego.


Christian Schöne sportski direktor Goppingena, kojeg se dugovječniji poznavatelji rukometa sjećaju iz vremena dok je nosio dres Wallaua u finalu Kupa prvaka protiv Zagreba, prokomentirao je dolazak Šege riječima:


Sa Šegom dobivamo međunarodno iskusnog vratara, koji je dokazao svoju ogromnu kvalitetu u klupskom rukometu tijekom mnogih godina.


Inače, dres Göppingena nosi bivši vratar Zagreba Slovenac Urh Kastelic, koji će od sljedeće sezone preseliti u redove Lemga lanjskog osvajača Kupa Njemačke. Umjesto Šege u Montpellier iz Nimesa stiže Remi Desbonnet, a brait će u tandemu sa Kevinom Bonnefoijem, povremenim francuskim reprezentativcem.

Linker
04. svibanj 2024 17:03