JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF
BRAVO, KRALJICE!

Sjajne hrvatske rukometašice u polufinalu Eura! U utakmici odluke pobijedile Njemice, briljirala Pijević

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija ostvarila je najveći uspjeh od naše samostalnosti.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. prosinac 2020. 17:09

Hrvatske rukometašice izborile su plasman u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj nakon što su u susretu posljednjeg kola drugog kruga pobijedile Njemačku sa 23-20 (12-12).

Osim što su po prvi put u povijesti ušle u borbu za odličja, hrvatske rukometašice su ulaskom u polufinale izborile direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. kojem će domaćin biti Španjolska. Hrvatske rukometašice na svjetskoj smotri nisu sudjelovale od 2011.

Nakon što je u prvom današnjem dvoboju Nizozemska dobila Rumunjsku, bilo je jasno kako Hrvatsku u polufinale vodi i poraz s jednim golom razlike. Međutim, odabranice Nenada Šoštarića su fantastičnom predstavom, posebice u drugom poluvremenu, izborile pobjedu, već petu na prvenstvu.


HRVATSKA - NJEMAČKA 23:20

KOLDING Sydbank Arena. Bez gledatelja. Sutkinje: Christiansen i Hansen (Danska)

HRVATSKA: Pijević (19), L. Bešen (0+1); P. Posavec 1, Krsnik 1 (1), S. Posavec 1, Mičijević 4, Milosavljević 1, L. Kalaus 1, D. Kalaus, Ježić 2, Japundža, Šimara, Debelić 6, Mamić 3, Blažević 3 (1), Prkačin. Izbornik Nenad Šoštarić

NJEMAČKA: Eckerle (6), Roch; Zapf 2, Berger, Grijseels 1, Benhke, Nadzinavicius 1, Bölk 2, Grossmann 3, Weigl, Loth, Maidhoff 9 (8), Laurenroth 1, Minevskaja, Schultze 1. Izbornik Henk Gröner.

SEDMERCI: Hrvatska 4 (2), Njemačka 9 (8)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta (Mičijević 26, Debelić 29, L. Kalaus 50), Njemačka 8 minuta (Lauenroth 10, Benhke 21, Schultze 44, Smits 51)

IGRAČICA UTAKMICE: Tea Pijević


PRIJENOS UŽIVO:

KRAAAAAJ: Ma, to je to! 23:20, POBJEDA HRVATSKE! U POLUFINALU SMOOOOOO!

60' GOOOOL! Debelić - tri razlike zadnja minuta...

59' Brani Eckerle jedan naš pokušaj, a onda i zabija Grossmann za 22:20. Vraća se Mičijević, kompletni smo.

58' Sedmerac smo iznudili s igračicom manje! I Blažević gađa vratnicu... Još nije gotovo...

57' Još jedna obrana Pijević, još samo malo do polufinala! Ali, suđen je sedmerac kojeg je Maidhof iskoristila za 22:19. Novi naš timeout. Bit ćemo i s igračicom manje.

56' Dug je bio naš napad, nismo zabili, Blažević nije uspjela iznenaditi njemačku vratarku... Još uvijek je plus četiri, na četiri minute do kraja.

55' Prolaze Nijemice s lijevog krila, Grossmann za 22:18. Pijević je to pročitala, ali nije obranila.

53' Zapf za 21:17. Samo mirno, idemo držati ovu prednost... Mamić s krila, treći njen gol za novih naših plus pet.

52' Sada je isključena i Nijemica Smits. Minuta s istim brojem igračica, a onda ćemo mi imati igračicu više. Krasan gol Blažević... 21:16 vodimo.

51' Isključenje Larisse Kalaus, malo je nedostajalo da obranimo tu akciju. Bit će sedmerac za Njemačku, a koristi ga Maidhof.

50' Mičijević u vratnicu! Uh, ovo je zatreslo drvo... Međutim, ulazimo polako u posljednjih 10 minuta s velikim vodstvom. Nijemicama se žuri... Njima treba +2 za polufinale.

49' Paula Posavec s krila, a onda Zapf za 20:15. Ovo je bilo od dvije vratnice, ali ušlo je Nijemicama. Nema veze. Naš izbornik Šoštarić zove minutu odmora.

48' Drugi njemački pogodak u drugom poluvremenu. Zabija ga Grossmann za 19:14. Idemo djevojke, još malo...

47' I opet Pijević, a onda i naša lopta. Ostaje plus šest... Nije prošla naša akcija sada.

45' Još jednom Pijević! Brani i Smits! Obrane naše vratarke su na 12/23. Kakva večer... I ovo je novi prolazak na Debelić, 19:13 je za naše djevojke! Na koračić smo od polufinala!

44' Dvije minute za Njemačku. Prekršaj radi Schulze na Milosavljević. Opet imamo igračicu više. To i koristimo, već iz prve akcije, zabija Debelić za 18:13.

42' Nismo zabili, Larissa Kalaus pokraj gol. Ali, nisu ni Nijemice. Kao da su izgubile snagu, kao da je više nemaju...

41' Novi sedmerac za Njemačku iznudila je Smits. Ali brani ga Bešen! Konačno, nakon šest pogodaka Maidhof...

40' Isključenje Krsnik. Lopta je došla do Grijseels za 17:13.

39' Probijanje Njemačke, probijanje na Mičijević! Idemo po pet razlike! I daaa, 17:12 je, zabija Mičijević! 17:12.

37' Ovo je sjajan početak Hrvatske, briljantno smo otvorili drugo poluvrijeme. Pogodile su Nijemice gredu, a onda naš novi gol, zabila je Larissa Kalaus! 16:12 vodimo!

36' Nema gola Bolk. Uzela je odgovornost, ali Nijemice još nisu zabile u drugom poluvremenu. I opet Mičijević, vodimo 15:12! Timeout s njemačke klupe

34' Idemo na dva! Mičijević za 14:12. Prvi puta imamo ovakvu prednost. Nova obrana Pijević, ima točno 50 posto obrana. 10 od 20!

33' Bolk gađa okvir gola, možemo prvi puta i na plus dva.

32' Osma obrana Tee Pijević, a onda i deveta.. .Dobila je udarac u lice, ali i obranila loptu. Sedmerac smo izborili, a onda ga i zabili. Krsnik zabija za vodstvo 13:12

31' Kreće nastavak utakmice u Koldingu. Na pola sata smo od polufinala. Idemo, djevojke!

POLUVRIJEME: Šesti gol iz sedmeraca za Maidhof. U posljednjem napadu radimo novi faul za sedmerac, 12:12 je. S ovim rezultatom prolazimo u polufinale... Ali, treba izdržati.

30' Sjajan prolazak Stele Posavec sa igračicom manje. 12:11 vodimo, 30 sekundi do poluvremena.

29' Vodimo! Zabila je Katarina Ježić za 11:10. Nismo dugo vodili, Maidhof je zabila novi sedmerac za 11:11. Imamo i igračicu manje do poluvremena zbog isključenja Debelić.

28' Malo je bilo sreće, Blažević zabija za 10:10. Imamo i novi napad nakon brze njemačke pogreške.

27' Timeout s naše klupe. Nismo se držali plana u prvoj akciji nakon minute odmora, ali opet je Pijević obranila jedan na jedan... Novi je napad.

26' Dvije minute sada za našu Mičijević zbog prekršaja na Smits. Sedmerac je sada, Behnke je okrenula Posavec. Koristi to Maidhof, njenih 4/4 sa sedam metara. Nije uspjela obraniti ni Bešen.

25' Maidhof je zabila za 8:9. Sjajno na krilo, Mičijević za Mamić i 9:9.

24' Primjetni su i prvi znaci umora kod Nijemica. One su igrale prije 24 sata... Nije suđeno probijanje Grijseels, bit će sedmerac za Njemačku.

23' Obrana Pijević, nova njena uspješno skinuta lopta, ali nismo iskoristili igračicu više... Puno se griješi. Nakon minute odmora bit će sedmerac za Hrvatsku. Prilika je sada za prednost, a Blažević gađa vratnicu. Nikako u prednost...

22' Nema pogotka s krila Mamić... Šteta, ali i dalje imamo igračicu više. Propuštena je prilika za prvo hrvatsko vodstvo.

21' Mičijević je odmah na šutu, iznudila je nove dvije minute pa ćemo 29 sekundi imati dvije igračice više. Behnke ide na klupu.

19' Sjajna obrana Tee Pijević! Bit će i sedmerac za Hrvatsku, sjajno dodavanje na Ježić koja je iznudila i novo njemačko isključenje, i to Zapf. Blažević zabija iz sedmerca za 8:8.

18' Pogreška naših, nije lopta prošla na crtu, ali je suđeno probijanje na drugoj strani. Nismo uspjeli razviti kontru, ali smo prošli preko Dejane Milosavljević. 7:8 je.

17' Novi sedmerac za Nijemice, obrana iz prostora... Bolk je to ugurala u prostor... A onda iz "penala" zabija Maidhof.

16' Promašaj Njemačke nismo kaznili novim izjednačenjem. Prvi puta je u igri i Dejana Milosavljević, naša nova igračica.

15' Ježić sada s crte zabija na asistenciju Larisse Kalaus.

14' Napravili smo faul u napadu, a sad će biti i sedmerac za Njemačku. Gadan je to sudar bio Grossmann sa Krsnik i Mičijević... Igra je prekinuta, nadamo se da neće biti ozljeda. Iz sedmerca Maidhof gađa za 5:7.

13' Još jednom iz vana, opet Bolk... Mičijević ishitreno, Nijemice su opet mogle na plus dva, ali su pogriješile.

12' Prošlo je ovo, Bolk je zabila prvi gol, ali odmah smo uzvratili preko Josipe Mamić. 5:5 je!

11' Dvije minute bit će Hrvatska s igračicom više, van ide Lauenroth zbog prekršaja... Iz prve akcije smo opet proigrali Debelić. Uz dosta sreće, ovo je njen treći od naša četiri pogotka.

10' Još jednom krasno za Debelić, kako lijepo proigrano od strane Mičijević i Krsnik... 3:4 je.

9' Kakav razoran šut Maidhof za 2:4. Ne radimo faulove u obrani, a toga mora biti.

8' Mučimo se za svaki pogodak, u svakoj napadačkoj akciji. Sada je pogođena i vratnica... I to je bila Mičijević.

7' Mičijević za 2:2, a onda odmah Lauenroth za 2:3. Igra se jako agresivno s obje strane.

6' Dobro brani i Pijević, njena druga obrana večeras.

5' Prvi gol za Hrvatsku, Debelić zabija za 1:2. Nijemice rade prijestup, ali i naše djevojke griješe.

4' Njemačka je agresivna u obrani, nismo sigurni u šut...

3' Žurimo se u napadu na samom početku, tri smo napada promašili, početak je, nervoza je u pitanju. Njemačka vodi 2:0, zabila je Naidzinavicius.

2' Schulze zabija za Njemačku, griješimo, a onda nema njemačkog gola, brani Pijević.

1' Nema pogotka, prva je probala Mičijević, ali skida njemačka vratarka.

18.15 Utakmica je počela! Sretno, djevojke.

18.05 Dvije vrlo važne karike u ekipama...

18.00 Još 15 minuta do početka. Sve je spremno za novu veliku večer HR-rukometa....

image
BO AMSTRUP

17.50 Jasno, plasmanom u polufinale, Hrvatska će osigurati i nastup na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj sljedeće godine.

17.42 Nikada do sada nismo pobijedili njemačku reprezentaciju na velikim natjecanjima u ženskom rukometu. Vrijeme je da se to promijeni.

17.35 Svi su večeras uz naše rukometašice. Poruku je poslala i Ivana Kapitanović, vratarka Metza...

17.25 Gotova je prva utakmica današnjeg programa u Koldingu. Nizozemska je nadigrala Rumunjsku s 35:24. Stvari su jasne, Hrvatska sada može i izgubiti od Njemačke, doduše minimalno, samo s jednim golom zaostatka i opet proći u polufinale.

Svaki remi i svaka pobjeda jasno, Hrvatsku vode među 4.

17.15 Sat vremena prije početka utakmice čekamo kraj prve današnje utakmice u Koldingu. Nizozemska rješava posao protiv Rumunjske, što znači da bi nam mogao biti dovoljan i poraz od jedan razlike večeras.

Linker
04. svibanj 2024 20:16