MATIJA DJANJESIC/CROPIX
U PETAK S JAPANOM

Sjajne vijesti! Svi rukometaši negativni na testu: ‘Morali smo biti u sobi dok nisu došli rezultati‘

‘Jutros smo imali doručak, šetnju i istezanje i popodne idemo u dvoranu na trening‘
Piše: HinaObjavljeno: 13. siječanj 2021. 14:29

U redovima hrvatskih rukometaša nema razloga za brigu dva dana prije prve utakmice Svjetskog prvenstva s Japanom jer je cjelokupna hrvatska delegacija negativna na oba testa koja su provedena po dolasku u Egipat.

I dokk vijesti o otkazima nastupa pojedinih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Egiptu sustižu jedna drugu, a Svjetska rukometna federacija (IHF) traži njihove zamjene, hrvatska rukometna reprezentacija u miru čeka početak natjecanja.

Izbornik Lino Červar do prvog susreta s Japanom, 15. siječnja, ima jednu posebnu zadaću kao mentalno pripremiti igrače na ono što ih očekuje u Egiptu najprije dvorane Borg El Arab u Aleksandriji, a kasnije u drugom krugu u Kairu. Jako je bitno da svi ostanu zdravi, da se maksimalno čuvaju i poštuju stroge upute naših liječnika, ali i domaćina jer iskustva drugih reprezentacija, pokazuju da samo jedan zaraženi može unijeti potpuni nemir u ekipu i srušiti sve ono što je pomno građeno nekoliko mjeseci.

Reprezentacija je smještena u vrlo lijepom Resortu Hotela Tolip North, 80-tak kilometara od Aleksandrije, odnosno dvorane u kojoj igra. Tu su sve reprezentacije i novinari koji prate natjecanje u skupinama C (Hrvatska, Japan, Angola, Katar), odnosno H (Slovenija, Rusija, Bjelorusija i Koreja).

Riječ je o svojevrsnom „balonu“, iz njega se ne smije izaći, osim kada se ide na utakmice. Pa i tada uz poseban prijevoz i pratnju organizatora natjecanja. Ali za razliku od sličnog balona na Europskom prvenstvu rukometašica nedavno u Danskoj, ovdje ima prostora za šetnju, čak se može doći i do mora, a temperatura je 17 stupnjeva. Za razliku od Koreje, Japana i Bjelorusije, naša reperezentacija je smještena u depadansima/vilama Hotela Tolip, po trojica igrača su u njima, a prostor je otprilike veličine 120 kvadrata, i dovoljan je za komforan i miran boravak.

Reprezentacija je tijekom jutra odradila laganu aktivaciju u krugu hotela, a poslijepodne ih čeka i prvi trening u dvorani u kojoj će igrati. Svi su s nestrpljenjem čekaju da se malo rastrče, preznoje jer su posljednji pravi trening imali u ponedjeljak navečer.

“Dojmovi su dobri, smještaj je dobar, temperatura je u redu, nije previše toplo. Jučer smo imali dva testiranja, smjestili se u sobu dok nisu došli rezultati, i hvala Bogu, svi smo na testu bili negativni. Jutros smo imali doručak, šetnju i istezanje i popodne idemo u dvoranu na trening. Možemo prošetati na svježem zraku u sklopu kućica ovog resorta. Gledali smo već video Japana, brzi su i dosta neugodni. Mi se moramo bazirati na našu igru i mislim da ne bi trebalo biti velikih problema“, kazao je vratar Marin Šego, dok je povratnik u reprezentaciju Ivan Čupić svjestan da je najbitnije da svi ostanu negativni.

“Najbitnije da su svi rezultati negativni, to je ono čemu smo se nadali i zašto smo zadovoljni, to je taj prvi korak. Izolirani smo tu u kućicama i međusobno se družimo. Dva dana prije utakmice ćemo provesti u analiziranju Japana, u razgovoru međusobno i maksimalno koncentrirano dočekati otvaranje Svjetskog prvenstva. Svi smo dovoljno iskusni i sabrani, znamo da je dug turnir. Sigurno da će biti malo pozitivne nervoze, ali vjerujem da ćemo napraviti taj prvi korak već protiv Japana. Zbog cijele situacije koja se događa u Lijepoj našoj, u ovim svim nedaćama, misli su nam i tamo, i nadam se da možemo pomoći ljudima da zaborave na dva do tri sata na probleme i da ih pokušamo malo obradovati.“

Raspored utakmica Hrvatske u skupini C:

Petak, 15. siječnja 2021.

18:00h Hrvatska - Japan

Nedjelja, 17. siječnja 2021.

18:00h Angola - Hrvatska

Utorak, 19. siječnja 2021.

18:00h Hrvatska - Katar

Linker
20. travanj 2024 07:42