VLADO KOS/CROPIX
REAKCIJA SVLAČIONICE

Sjajnom predstavom srušile favorita: ‘Odigrale smo jednu od najboljih utakmica unazad nekoliko godina‘

Polako, idemo korak po korak, našim ritmom od početka. Rekao sam napredujemo - rekao je izbornik
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. prosinac 2020. 22:30

Hrvatske rukometašice pobjedom su započele nastup na Europskom prvenstvu u Danskoj, a u prvoj su utakmici u skupini C, odigranoj u Koldingu, svladale reprezentaciju Mađarske sa 24-22 (12-12).

Veliko slavlje je počelo na centru, a bilo je takvo da su naše cure crnogorske sutkinje morale zamoliti da se maknu na svoju polovicu terena. Nisu ih mogle zaustaviti, kao ni Mađarice.
Izbornik Nenad Šoštarić zadovoljan će reći:
- Velike čestitke mojim curama i svima u timu. Bez svih bez kojih smo došli ovdje, ja sam istinski ponosan i rezultatom i svim što smo ostvarili u pripremama. Vratili smo našu obranu 3-2-1 koja je nastala u Hrvatskoj i to se pokazalo dobrom odlukom. Mislim da smo iznenadili protivnice koje nemaju priliku često igrati protiv takve obrane.
Ambicije rastu?
- Polako, idemo korak po korak, našim ritmom od početka. Rekao sam napredujemo i to i činimo. Mentalno, fizički, emocionalno, igrački… Uvijek sam vjerovao u ovaj tim i rad.
Katarina Ježić britko kao i kada igra.
- Jako sam sretna. Rekla sam da vjerujem u ovaj tim i ostajem pri tome i za dalji tijek natjecanja.
Tea Pijević bila je ‘killer’ mađarskih ambicija.
- Odlično smo igrale obranu, to je bio temelj. Kada smo potrčale sve se otvorilo. Zabile smo neke lake golove u drugom dijelu i to je presudilo.
Ćamila Mičijević otvorila je mnoge rupe u mađarskoj obrani,a zatvorila u našoj.
- Odigrali smo jednu od najboljih utakmica u pet šest godina. Osjetilo se jedno ogromno zajedništvo. Imali smo ih u nekoliko navrata na dlanu, po dva razlike je bilo, ali nije nam polazilo za rukom. Razlozi, malo trema, malo neiskustvo, svega pomalo. Ovo je ekipa u kojoj je najstarija igračica ‘91 godište, nemamo preiskusnih igrača, pa sve moramo odraditi.

Linker
03. svibanj 2024 05:26