Jesper Jensen i Lars Jorgensen
 BO AMSTRUP
PIŠE DRAŽEN PINEVIĆ

Sjećaju li se ti danski ‘budalaši‘ što su sve napravili Hrvatskoj? A mi smo ih učili igrati rukomet!

Šoka je za dvojicu kripla - doktor znanosti. Jedan je bio dobar igrač, a drugi je samo - ljigavac.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. prosinac 2020. 23:11

Enek’ smo ih puknuli u tom Herningu konačno! Ležim, ne mogu se pomaknuti, ali ako sam zbog nečeg sretan onda je to to. I ta je priča jednom morala tako završiti. Cvile, plaču, gaze, pljuju sve oko sebe i samo poručuju što je ustvari za njih rukomet, a svi im se kao nešto dive, kao oni su Danci, oni su super, mi smo Balkanci koji znamo samo prevariti.

Baš sam vesel da je nakon 20 i više godine Europa provalila tu kvarnu igru Danaca. I nemojte ih miješati sa Šveđanima, Norvežanima, oni su za njih kultura plus.

Najviše sam šokiran ponašanjem Danskog saveza i EHF-a koji su dopustili da nesposobni trenerski dvojac Lars Jorgensen i Jesper Jensen napravi to što je napravio prije i nakon utakmica s Hrvatske. I to baš njih dvojica iz jedne zlatne generacije koju smo i te kako poštovali.

Da se vrijeđa hrvatska i njen plasman u polufinale bez i jednog jedinog argumenta, to je stvarno neviđeno. I to radi Lars Jorgensen, koji kaže da su šanse 100 naprama nula za Dansku, da smo “smiješni” i zalutali. On nas više čudi, jer nije bio loš dečko, igrao je u super Pamploni sa Svenssonom, Ambrosom Martinom, Richardsonom, Garrdaldom, Jakimovićem, a to su gospoda. No, on je nažalost samo Danac.

Ili onaj mali “ljigavi” Jesper Jensen kao službeno izbornik koji se uvijek skrivao iza suigrača, koji je sada izbornik i kaže da ga je to podsjetilo na Balkan nekad... Bit će da su uložili nešto, a sada treba ići pa-pa, jer Danska kuži rukomet, a ne trenere koji bi željeli biti treneri.

image
Jesper Jensen
JONATHAN NACKSTRAND

Sjećaju li se ta dvojica, oprostite na izrazu, budalaša, suza Ivana Čupića zbog krađe koju su nam u tom Herningu priuštili 2014. godine, svog jada Slavka Goluže koji je tada sve imao pravo, ali to nikada nisu prihvaćene stvari. A trebali smo s Francuzima igrati finale. Oni su zbog pobjede skakali kao sumanuti, umjesto da se bar pokriju po glavi.

Sjećaju li se ta dva budalaša možda kako su ih njihovi prijatelji Gjeding i Hansen odveli do svjetskog naslova 2019. godine ili im treba poslati snimku iz Kölna, povijesnu snimku na kojoj sami suci kažu da su pogriješili na štetu Hrvatske protiv Njemačke. Pa bolje imati Njemačku nego Hrvatsku, jel da...

Uh, dalo bi se toga nabrajati o tom hrvatsko-danskom prijateljstvu, ali izvrijeđati odlične mlade crnogorske sutkinje na taj način nakon utakmice to je sramota na koju mora reagirati EHF - obavezno. Svaka šutnja značit će da se slažu, umjesto da budu ponosni da postoje i takve koje ne prepoznaju samo silu.

I sad ono što me najviše ražalostilo kod izjava ta dva “kripla”, jer ispričavam se ne mogu ih drugačije nazvati, i “šminkera svjetskih razmjera” koji umjesto da pitaju Šoštarića kako se to radi, a naš je Šoka za njih dr. znanosti, oni kao pričaju o sucima. Naš je Šoka bio na klupi u ženskom rukometu dok su oni igrali muški.

Znaju li njih dvojica i njihov veliki šef Per Bertelsen, da je odnos Danska - Hrvatska u rukometu puno više od ovog što oni misle. Znaju li, recimo, da su od Hrvatske izgubili prvu europsku broncu u Portugalu, znaju li da je Lokomotiva učila igrati FIF Kopenhagen rukomet, znaju li da je njihov veliki trener Ulrik Wilbek na početku svog puta stvaranja zlatne generacije gubio glatko u Sutinskim Vrelima, makar je u ekipi imao zvijezde poput Sussane Munk Lauritzen, Ane i Camille Andersssen, Janne Kolling, Anette Hofman...

Od nas su učili da postanu ono što su bili kasnije, a postali su svjetski, europski prvaci i olimpijski pobjednici. I svi smo im s razlogom pljeskali na tome i opet bi sigurno, ali nemaju više pametnih ljudi poput Wilbeka koji se očito shvativši s kim ima posla samo lagano izmaknuo nakon obavljenog posla. Imaju samo lovu i pred na lovu slabim EHF-om, razmeću se, tjeraju vodu na svoj mlin i to im se godinama pušta, jer oni su spasitelji EHF-a, oni su kao spasili Europu nakon otkaza Norveške.

Ma, ništa oni spasili nisu. I Norveška im je pokazala. Trulež u Danskoj su Olesen, Pedersen, Gjeding, Hansen, Jorgensen, Jensen i Bertelsen koji im sve to pušta. I da ne ispadne da smo mi rekli, rekao je Hamlet, a on je simbol Danske. A mi smo uvijek više držali do Hansa Christiana Andersena i nikad nećemo prestati pljeskati bajkama koje su rukometu ispisali Anja Andersen, Mikki Hansen

A vama ostalima - sram vas bilo, ako uopće znate što je to.

Linker
23. srpanj 2024 01:56