ANTE CIZMIC/CROPIX
PONOVNO U AKCIJI

Slavko Goluža ima novi klub: ‘Posao u Hrvatskoj? Mislim da je sve otišlo u pogrešnom smjeru, žao mi je...‘

‘Kod mene nikad nije bilo upitno ništa kada je u pitanju hrvatski rukomet‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. travanj 2024. 06:20

Slavko Goluža na početku ove sezone ostao je bez angažmana u Zagrebu. Nakon utakmice s Kielom otišao je s trenerske funkcije i prepustio mjesto svom tadašnjem pomoćniku Andriji Nikoliću. Otada nije imao angažman, a nije ga ni dočekao u Hrvatskoj makar je to priželjkivao, pa se proteklih dana uputio u Kuvajt gdje će biti trener Al Qadsije.

Al Qadsia je jedan od najuglednijih kuvajtskih klubova. Bazirana je na nogometu, a u njoj je i prvi čovjek kuvajtskog rukometa šeik Fahad Al-Ahmed Al-Jaber Al-Sabah. Al Qadsia je višestruki prvak svoje zemlje u kojoj su kao izbornici radili Ilija Puljević, Velimir Kljaić i Tonči Drušković. Al Qadsija je dvostruki osvajač Azijske Lige prvaka (2006. i 2007.) u kojoj je ove sezone zauzela četvrto mjesto. Trenutno je peta u ligi koja broji deset klubova, ali s šansom da se bori za vrh. Zato je Slavko Goluža danas tamo.

image
MARKO TODOROV Cropix

- Slobodan sam, imao sam neka očekivanja u našem rukometu, no od toga nije moglo biti ništa i odlučio sam se prihvatiti ponudu iz Kuvajta. Vidio sam tim, uz domaće igrače tu su Crnogorci Kaluđerović i Lipovina koji je bio prvi strijelac Azijske Lige prvaka ove sezone. Tu je Japanac Watanabe, nekoliko domaćih reprezentativaca, za tu Ligu prvaka imali su i Yatshushiru iz Vardara… Klub je u ozbiljnim rukama, ima dobre uvjete i želi se uključiti u play-off kao kandidat za naslov prvaka. A i meni kao treneru je to cilj.

Koliko će trajati ugovor?

- To ćemo još precizirati, ne mogu reći u ovom trenutku, ali očekujem da napravimo dobar posao, zato sam ovdje.

U Hrvatskoj nakon razlaza sa Zagrebom posla nije bilo?

- Tako je ispalo, ja sam samo želio drugačije. Mislim da je sve otišlo u pogrešnom smjeru i iskreno žao mi je da je tako. Kod mene nikad nije bilo upitno ništa kada je u pitanju hrvatski rukomet – zaključio je novi trener kuvajtske Al Qadsije Slavko Goluža.

Linker
08. travanj 2024 06:20