Španjolci bolji od Slovenije

 JANEK SKARZYNSKI Afp
UVJERLJIV I PORTUGAL

Slovenci ispali sa Svjetskog prvenstva, poznat je prvi četvrtfinalist iz skupine u Krakowu

Slovenci su ovim porazom ispali iz svih kombinacija za jedno od prva dva mjesta u skupini.
Piše: HINAObjavljeno: 20. siječanj 2023. 17:07

Rukometaši Španjolske izborili su prolaz u četvrtfinale na Svjetskom prvenstvu, kojem su domaćini Švedska i Poljska, nakon pobjede protiv Slovenije 31-26 (15-15).

Španjolska u skupini drugog kruga ima maksimalnih osam bodova i kolo prije kraja je i matematički osigurala prolaz među osam najboljih. Ovakvim rezultatom prema četvrtfinalu je otišla i Francuska, dok je Slovenija porazom ispala iz kombinacija za četvrtfinale.

U Tauron Areni Španjolci i Slovenci su odigrali izjednačenu utakmicu iako je Španjolska u samom uvodu susreta stvorila četiri gola prednosti (7-3). No, Slovenci su se vratili, a poluvrijeme je završilo bez prednosti za ikoga (15-15).

U nastavku se dugo vremena igralo pogodak za pogodak, a onda je Španjolska napravila dva do tri gola plusa, kasnije i pet, čime je utakmica zaključena.

Najbolji španjolski strijelac bio je Kauldi Odriozola sa šest golova, dok je kod Slovenije Jure Dolenec postigao sedam, a Blaž Janc pet pogodaka.

U skupini 2 drugog kruga Portugal je bio uvjerljiv protiv Zelenortskih otoka. Pobijedili su Portugalci 35-23 čime su napravili korak prema četvrtfinalu, ali još uvijek ne i ključan.

Linker
18. travanj 2024 11:16