Miha Zarabec (Arhiva)
 STR/AFP
SPEKTAKULARNO OTVARANJE

Slovenci zabili više od 50 golova na startu Svjetskog prvenstva pa ostali zatečeni odlukom organizatora!

Čudna odluka na kraju utakmice izazvala je nevjericu i smijeh u slovenskom taboru
Piše: HinaObjavljeno: 14. siječanj 2021. 21:26

Reprezentacija Slovenije u prvom je kolu skupine H Svjetskog prvenstva ostvarila zasad rekordnu pobjedu velike rukometne smotre u Egiptu.

Slovenci su protiv Južne Koreje slavili 51:29, a zanimljiva situacija dogodila se na kraju utakmice, pri proglašenju najboljeg igrača.

Gajič je zabio 10 golova, Janc devet, a Mačkovšek pet, no igračem utakmice proglašen je Miha Zarabec koji je upisao tek jedan gol iz dva pokušaja.

Odluka organizatora iznenadila je sve u slovenskom taboru, igrači, pa i sam Zarabec, ostali su u nevjerici nakon proglašenja, ali su neobičnu situaciju popratili smijehom u pobjedničkom raspoloženju.

Bila je to rekordna pobjeda slovenske reprezentacije na svjetskim prvenstvima, a naši susjedi su prvi put postigli više od 50 golova. Do sada su rekordne pobjede bile protiv Angole sa 42-25 u Francuskoj 2017. i protiv Kuvajta sa 34-17 u Tunisu 2005. godine. U redovima Južne Koreje najefikasniji je bio Kim sa šest golova.

Rukometaši Rusije i Belorusije u istoj su skupini svoj dvoboj odigrali nešto ranije, završilo je bez pobjednika 32-32 (15-15).

Bio je to uzbudljiv dvoboj u kome su Bjelorusiji minimalno vodili gotovo cijelu utakmicu, da bi u zadnjoj sekundi njihov vratar Kišou obranio šut s krila Šiškareva.

Bjeloruse je predvodio Vailupau s 10 golova, a Ruse Soroka i Kosorotov sa šest pogodaka.

Najbolje tri izbrane vrste iz svake skupine idu u drugi dio natjecanja.

Linker
23. travanj 2024 15:13