JOE KLAMAR/AFP/PROFIMEDIA Joe Klamar/afp/profimedia
NEVJEROJATAN PEH

Šok u Njemačkoj: Legenda kluba i reprezentativac zbog teške ozljede naprasno prekinuo karijeru

Osim što ga više nećemo gledati terenu, Drux će veliku rupu ostaviti u svlačionici berlinskog kluba
Piše: SNObjavljeno: 03. listopad 2024. 14:40

Iako je u novu sezonu ušao s ‘osmijehom na licu‘, njemački rukometaš Paul Drux primoran je nakon samo četiri kola naprasno završiti svoju profesionalnu karijeru.

Težak je to udarac za 29-godišnjeg Druxa, ali i Füchse Berlin, klub u kojem je Drux proveo čitavu karijeru i pritom postao i kapetanom. Tijekom karijere sputavale su ga brojne ozljede, a iako je u novu sezonu ušao zdrav, sa zaliječenim koljenom i Ahilovom tetivom koji su ga u prethodnom periodu mučili, obnovljena ozljeda već oštećenog koljena na treningu prošlog tjedna za Druxa se pokazala presudnom.

- Rezultat pregleda je za mene poražavajući, sad se moram s tim pomiriti. Jako sam zahvalan na onome što sam kao rukometni igrač uspio doživjeti i postići. Sada ću, nakon nadolazeće operacije i rehabilitacije, zajedno sa svojom obitelji mirno razmišljati o sljedećim koracima - otkrio je Drux.

image
PATRIK STOLLARZ/AFP/PROFIMEDIA Patrik Stollarz/afp/profimedia

Osim što ga više nećemo gledati na rukometnim terenima, Drux će veliku rupu ostaviti u svlačionici berlinskog kluba. Uključen je bio u sve uspjehe Füchsea u proteklih 13 godina, za momčad je debitirao 2012. godine i redom osvajao DHB pokal, njemački superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo i EHF Cup. Za reprezentaciju je upisao 127 nastupa i 2016. se okrunio brončanom medaljom na Igrama u Riju.

- Nevjerojatno me boli što Paul mora završiti svoju karijeru na ovakav način. On nije samo kapetan za nas, već i uzor cijelom klubu. Kao nitko drugi, on se zalaže za integritet i motivaciju kroz identifikaciju - izjavio je izvršni direktor Füchsea Bob Hanning.

Linker
04. listopad 2024 10:27