Hrvatski rukometni savez
POTVRĐENO

Šokantna odluka: Poništena pobjeda Hrvatske na Europskom prvenstvu, ponovit će se zadnjih 10 minuta!

Komisija je nakon pregleda video-snimke uvažila prigovor poraženih te donijela nesvakidašnju odluku
Piše: SNObjavljeno: 09. srpanj 2021. 16:00

Umjesto dana predaha, hrvatske rukometašice zbog neočekivane odluke sutra (subota) moraju ponoviti posljednjih 10 minuta i dvije sekunde susreta s Austrijom.

Podsjetimo, hrvatska ženska juniorska reprezentacija pobjedom protiv Austrije otvorila je nastup na Europskom U-19 prvenstvu u Celju. Konačni rezultat bio je 24-23, ali danas je došlo do velikog zaokreta.

Naime, Austrijski rukometni savez uputio je protest Europskoj rukometnoj federaciji koji se odnosi na hrvatsku igračicu Miju Brkić koja je igrala s dobivena tri isključenja, a ujedno je i autorica pobjedničkog pogotka.

Nakon pregleda video-snimke, Disciplinska komisija EHF-a utvrdila je kako je Brkić dobila tri isključenja te donijela odluku da se konačni rezultat - poništava!

Odlučeno je i da će se završnih 10 minuta i dvije sekunde utakmice ponovno odigrati, odnosno starta se od rezultata 19-18 za Hrvatsku.

Spomenimo i da je naša reprezentacija u 2. kolu Europskog prvenstva doživjela težak poraz od Francuske (14-24). Na teren će rukometašice, kako stvari stoje, ponovno u subotu, dok nas u nedjelju čeka susret s Crnom Gorom.

Linker
18. travanj 2024 05:09