Crnogorcima se vraća i izbornik Roganović

 JOHAN NILSSON Tt News Agency Via Afp
POČINJE DRUGI KRUG EURA

Šola o Crnoj Gori: ‘Sada su sposobni svašta učiniti, a svi s ovih prostora žele srušiti Hrvatsku‘

Crna Gora je također imala dosta problema s koronavirusom, a danas bi joj se trebali vratiti neki igrači.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 20. siječanj 2022. 10:25

Hrvatska rukometna reprezentacija danas otvara drugi krug Europskog prvenstva utakmicom protiv Crne Gore. Početak je u 15:30, a iako su 'Kauboji' favoriti, legendarni hrvatski vratar Vlado Šola u Sportcastu Sportskih novosti je upozorio da ne smije biti opuštanja.

"Crnogorci su imali dosta problema na početku, nije im bilo trenera, nije im bilo nekih igrača pa nisam očekivao da će doći u ovu poziciju u kojoj su sada. Sada su sposobni svašta učiniti, imaju veliki broj igrača koji igraju vani. Neće biti jednostavno igrati protiv njih, a sigurno će imati i dodatni naboj jer su oni patriote i to rado ističu", rekao je Šola i dodao:

"Hrvatska je na ovim prostorima reprezentacija model svima drugima kako bi trebali raditi, ponašati se, igrati i ostvarivati rezultate. Svatko s ovih prostora želi upravo nas srušiti s tog trona i pohvaliti se s time da je pobijedio Hrvatsku. Srbija je to žarko željela, najavljivala danima, ali nisu uspjeli. Mi na takve ambicije protivnika ne trebamo reagirati sa strahom ni s pretjeranom dozom respekta. Svaka reprezentacija s ovih područja koja igra protiv nas u startu gubi s 5:0 jer ima preveliki respekt. Mislim da Crna Gora nema tu širinu da bi mogla ugroziti Hrvatsku."

Rukometni novinar i kolumnist Sportskih novosti, Dražen Pinević, upozorava da će Crna Gora u ovoj utakmici biti jača nego u dosadašnjem dijelu prvenstva.

"Crna Gora je dobra reprezentacija koja je do sada bila znatno oslabljena, a koja će protiv Hrvatske biti dosta jača nego do sada. Jača je za izbornika Zorana Roganovića koji se vraća nakon korone. Onda će biti jači za Miloša Boževića koji igra u Zagrebu, a koji do sada nije igrao zbog korone; bit će jači za Stevana Vujovića koji će biti važan za obranu; pa će biti jači za Stefana Ćavora koji igra u Bundesligi i koji će rasteretiti njihovog najboljeg igrača do sada Branka Vujovića; i bit će jači na desnom krilu za Fahrudina Melića koji igra u Nexea. Oni nemaju širinu kao mi, ali treba biti jako oprezan. Oni su jako složni, ovo je njihov najveći uspjeh do sada i potpuno su rasterećeni. No, oni žele više napraviti - razmišljaju da ih je sada krenulo pa zašto ne bi još više napravili."

Pogledajte cijeli Sportcast s Vladom Šolom:

Linker
19. travanj 2024 21:34