screenshot
ŠOKANTAN PORAZ FAVORITA

ŠOU HRVATSKE KOLONIJE U ČETVRTFINALU LIGE PRVAKA! 'Dream Team' slomljen i teško poražen u potpuno neočekivanom debaklu

LIGA PRVAKA Luka Cindrić, Marko Mamić i poljsko društvo neočekivano visoko pobijedili PSG u prvoj utakmici četvrtfinala
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 27. travanj 2019. 22:49

KIELCE 34 (16) : PSG 24 (11)

KIELCE: Ivić, Cupara 1 (11+1); Aguinagalde 4 (1), Bis, Cindrić 5, Dušebajev 3, Fernandez Perez, Jachlewski 1, Janc 4 (1), Jurkiewicz 3, Karalek 6, Kuleš 6, Mamić, Moryto 1. TRENER: Talant Dušebajev.

PSG: Omeyer (6), Corrales (1); Abalo, Dourte, Ekdahl du Rietz, Gensheimer 11 (3), Hansen 5, N. Karabatić, L. Karabatić 1, Keita, Morros, Nahi, Remili 6, Sagosen 1, Stepančić. Toft Hansen. TRENER: Raul Gonzalez.

ISKLJUČENJA: Kielce: 8 minuta PSG: 4 minute

SEDMERCI: Kielce: 2 (2) PSG: 4 (3)

IGRAČ UTAKMICE: Vladimir Cupara

Nakon što su Barcelona, Veszprem i Vardar u prvim četvrtfinalnim susretima razbili Nantes, Flensburg i PICK Szeged, isto je u utakmici tjedna Kielce napravilo PSG-u. Francuski prvak bolje da se i nije pojavio na terenu Hale Legionov gdje osim Uwea Gensheimera i Nedima Remilija nisu imali raspoloženog čovjeka.

Ekipi Španjolca Raula Gonzaleza pripalo je jedino prvih 15 minuta dvoboja u kojima su bili u blagom vodstvu. Sve nakon toga bilo je u znaku Luke Cindrića, Marka Mamića i poljskog društva koje je posljednju trećinu prvog dijela odigralo uraganski i otišlo na do tada najvećih plus šest.

Činilo se kako Gonzaleza poljski uragan ne zabrinjava pretjerano jer je pozvao samo jednu minutu odmora kada se prednost tek počela stvarati. Ipak, ona je nastavila rasti, ali se početkom drugog dijela činilo kako je barem na poluvremenu španjolski strateg uspio konsolidirati pariške redove jer je prednost Kielcea ubrzo smanjena na prihvatljivih minus tri.

Ipak, igrač manje prisilio je PSG da igra bez vratara, što su izabranici Talanta Dušebajeva vješto iskoristili postigavši dva pogotka na prazan gol i nisu se više osvrtali. U jednom trenutku igrali su i s četvoricom u obrani, ali ni to im nije smetalo u povećanju prednosti na konačnih plus 10.

Velike filozofije u pobjedi Kielcea i nema. Poljaci su, za razliku od gostiju, imali puno raspoloženih igrača u napadu kojima je cijelo vrijeme odlično dirigirao Luka Cindrić, dok je u obrani Marko Mamić zajedno s Jurkiewiczem uspješno zaustavio Sagosena i Karabatića na kombiniranom jednom pogotku.

U PSG-u su jedini raspoloženi bili spomenuti Gensheimer s 11 pogodaka i Remili sa šest zgoditaka, zbog čije efikasnosti Luka Stepančić nije ulazio u igru.

Iako je Kielce imalo puno raspoloženih ljudi i čak pet igrača s četiri gola ili više, najviše se od njih isticao vratar Cupara, koji je obranio 12 iznimno teških lopti. Puno mu je u tome pomogla obrana, a 24 primljena gola protiv najjačeg napada na svijetu u potpunosti govore tome u prilog.

PSG po iskupljenje ide sljedeće nedjelje, a ni oni ni Poljaci u tjednu ispred nas neće imati ligaških iskušenja.

Linker
04. svibanj 2024 03:19