Slavlje Francuza

 JONATHAN NACKSTRAND Afp
RUKOMETNI KLASIK

Spektakularan obračun u finalu SP-a! Danska protiv Francuske lovi čudo kakvo nije napravio nitko u povijesti

Danci u nedjelju mogu treći put zaredom osvojiti titulu svjetskih prvaka, i ispisati povijest
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. siječanj 2023. 22:43

Švedska – Francuska 26:31 (12:16)

STOCKHOLM O2 Arena. Gledatelja 15.000. Suci: Horaček i Novotny (Češka)

ŠVEDSKA: Palicka (11), Thulin; Wanne 2, Ekberg 2 (1), Darj 1, Carlsbogard 4, Claar 3, Lagergren 2, Bergendahl 2, Johansson 5, Pellas, Person, Pettersson 4, Sandell 1.

Izbornik Glen Solberg.

FRANCUSKA: Gerard (13), Desbonet; Nahi 1, Lenne 3, Fabregas 5, N. Karabatić, Remili 4, Mem 5, Grebille, L. Karabatić, Lagarde 1, Mahe 5 (4), Porte, Prandi 2, Richardson, Tournat 5.

Izbornik Guillaume Gille

SEDMERCI: Švedska 2 (1), Francuska 4 (4)

ISKLJUČENJA: Švedska 10 minuta (Sandelll 25, 30, Claar 33, Pettersson 48, Carlsbogard 54 ck), Francuska 6 minuta (Tournat 14, Remili 17, L. Karabatić 34)

IGRAČ UTAKMICE: Nedim Remili

U drugom polufinalu SP Francuska svladala Švedsku

Repriza olimpijskog finala iz Tokija u Stockholmu



U finalu SP rukometaša u nedjelju u 20.30 u Stockholmu igrat će Francuska i Danska. Bit će to repriza OI finala iz Tokija u kojem su slavili Francuzi koji su poremetili skandinavske igre u Stockholmu. U borbi za broncu od 18.00 sati igrat će Španjolska – Švedska.

image

Slavlje Danaca

JANEK SKARZYNSKI Afp

Rukomet teške kategorije odigrali su Francuzi u prvom dijelu utakmice protiv Šveđana. Čelična obrana sa Lukom Karabatićem i Fabregasom u sredini, Porteom i Remilijom s jedne, a Prandijem i Lagardeom s druge strane, sjajni Vincent Gerard, naravno prvi vratar Francuske, makar se u četvrtfinalu nije sastao s loptom (tako se to radi!) – to su bile preteške zadaće za Šveđane. Protiv takve obrane jednostavno moraš riskirati, a to je uvijek jako opasno. Jer, kada ti otmu loptu i krenu naprijed, Francuzi su nezadrživi.

image
JONATHAN NACKSTRAND Afp

Impresivno su izgledali francuski šuteri i silina njihovih udaraca u prvom dijelu, najviše iz drugog naleta - prvo Remili, pa Prandi, pa Mem, pa Lagarde; Mahe je nepogrešivo izvodio sedmerce, tako da se nije ni vidjelo da u igri nema Nikole Karabatića koji je zbog problema sa stopalom morao presjediti na klupi cijeli prvi dio.

Švedska je bila OK, Palicka briljantan, ali ta vanjska linija u odnosu na Francuze nije imala šanse u prvih 30 minuta. Ipak je to lakša kategorija. Claar je dobro pokrpao neigranje Gottfridssona, ali od Legergrena i Sandella desno, te Carlsbogarada i Johansson lijevo očekivalo se više sigurnosti i intenziteta, a manje rizika. Bilo je suprotno i to je Francuska majstorski naplatila.

Puno bolje djelovala je švedska obrana u nastavku, a i napad koji je bio znatno strpljiviji. Francuze je držala igra s pivotima Fabregasom i Tournatom, no bilo je u jednom trenutku premalo i Švedska se spustila na -2. Tražio je Solberg dvije obrane vratara više, pokušao s Thulinom, ali razbranio se Gerard s druge strane, Francuska se vratila na +5 i tu se polako nazirao kraj.

Priču su dovršili sjajni pivoti Francuza koji su zabili 10 golova na kraju, za što je najviše zaslužan odlični Nedim Remili. Još su Šveđani zbog crvenog kartona ostali bez Carlsbogarda i nije tu za njih bilo pomoći. A uopće u igru nisu ušli Nikola Karabatić i Richardson. Što se ono kaže bilo je to ‘jako‘.



Za 5. mjesto Njemačka - Norveška

U razigravanju od 5. do 8. mjesta Njemačka je nakon produžetaka dobila Egipat 35:34, a Norveška je svladala Mađarsku 33:25. U borbi za 5. mjesto u 15.30 u Stockholmu će igrati Njemačka – Norveška, a za 7. mjesto od 13.00 sati Egipat – Mađarska.



POGLEDAJTE PRVU EPIZODU ‘VAR SOBE‘

Hoće li ‘dvorske borbe‘ ostaviti traga na igru Dinama? Ima li Ivan Leko momčad za napad na prvo mjesto? Zašto je Osijek ušao oslabljen u nastavak sezone? Tko će izboriti četvrto mjesto i europske nastupe? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pronađite u prvoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojem je gostovao Ilija Lončarević.

Linker
13. travanj 2024 02:06