SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
OŠTAR ODGOVOR ZAGREBA

‘Sramotno je to što rade, i nije slučajno! Što bismo trebali, napustiti teren da bi oni bili prvaci?‘

Direktor PPD Zagreba reagirao je na prozivanja iz Našica po pitanju prijenosa utakmice, sudačkog para...
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. svibanj 2022. 19:01

Naravno da PPD Zgareb nije ostao šuteći na prozivke iz Našica. Direktor Vedran Šupuković ovako je prokomentirao događanja od prije dva dana.

- To je uobičajena mantra od kompilatora intriga Josipa Ergovića, koja dolazi svake godine u ovom vrijeme prije odlučujućih utakmica. Ona se ne bavi faktografijom, nego spletkarenjem, a neke stvari treba znati.

Potpitanje nije bilo potrebno.

- Prvo, oko vlasništva TV prava, koji Zagreb kao klub nije vlasnik, nego je to Hrvatska medijska kuća d.o.o. Ovdje je dokaz da smo od njih zatražili stream, ali nam je to odbijeno 4. svibnja, a TV kuće nisu bile zainteresirane za prenošenje utakmice i dogovor s nositeljem TV prava. Dobili smo pravo snimanja 120 sekundi utakmice, to smo iskoristili i to je sve. Zagreb apsolutno nema odgovornost za to što utakmica nije snimana. Zagreb nije zabranio prijenos, jer ne može zabraniti prijenos nečega čega nije vlasnik.

image

Vedran Šupuković

RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

- Drugo, pitanje navijača. Gospoda iz Nexea su dobili 61 ulaznicu na 748 mjesta. Uobičajena praksa u Europi je 5 posto za goste, a mi smo im dali 8 posto. Nas je u Našicama bilo 58 na puno većem kapacitetu dvorane.

- Treće, sudački par koji je sudio ovu utakmicu sudio je i utakmicu u Našicama u kojoj smo poraženi, ni prije ni poslije utakmice nismo imali prigovora. Ništa nismo osporili, zasluženo smo izgubili, problemi su bili naši… Isto kako smo zaslužno izgubili tada, tako smo i ovu utakmicu zaslužili pobijediti. Usput, i lani u Našicama, kada smo dobili deset razlike, oni su to osporavali.

Potpitanje je bilo je li HRS mogao više založiti da ide taj stream?

- To je stvar HRS-a, nema veze s nama.

Jeli vam žao da nije bilo prijenosa?

- Naravno, jer nama je svaki tv prijenos važan, a naše utakmice su prenošene u Ligi prvaka cijelu sezonu.

Kako komentirate da se namjeravaju iz Našica obratiti EHF-u?

- Što se tiče EHF-a, nemamo straha, mogu se žaliti kome hoće. Isto kao mi koji smo nezasluženo izgubili u Montpellieru, u Skoplju, pa kod kuće oštećeni protiv Kiela, kada smo jako oštećeni i ispali iz Lige prvaka. A imali smo najbolju obranu Lige prvaka. I puno veće smo momčadi od Nexea limitirali na malo golova. Naša momčad ima puno igrača koji su imali velike karijere.

Žale se iz Našica na Jurinovića i Mrvicu, traže Gubicu i Miloševića za međusobne susrete?

- To je pitanje za neke druge strukture, a nemam ništa protiv tog prijedloga, no moram reći da ni to što kažu nije točno. Jer, zadnjih osam utakmica finala Kupa sudili su Gubica i Milošević, kao i svake godine barem jednu utakmicu u finalu prvenstva i svaki puta su oni izgubili. Sramotno je da obezvređuju naš uspjeh na taj način.

I zaključno?

- Način na koji se ophode u najmanju je ruku bezobrazan. Taj entuzijazam koji su uložili u medijske svrhe, bolje je da su uložili na sportskom planu, pa bi nam možda bili kompetitivniji. Ne bojimo se nikakve njihove prijave, znat ćemo se očitovati u svakom pogledu i u svakom trenutku. Što bismo mi trebali, povući će s terena da bi oni bili prvaci i zadovoljili sebe i dio medija. Činjenica je da je Zagreb 30 godina na ovoj razini jedini u kontinuitetu u Hrvatskoj ipak nešto znači. Nismo mi baš tako glupi, pa da ne razumijemo neke stvari i mislimo da je to slučajno. Bilo bi dobro da vide sebe, da se sjete trenera Bidasoe iz Našica ili reakcije Lasse Boesena nakon kvalifikacija sa Silkeborgom za Europsku ligu, ali naravno da s time ne umanjujemo njihov uspjeh. Samo pitamo zašto bismo se mi na temelju njihovog dobrog rezultata u Europi morali maknuti da oni uspiju? Mi kao klub poštujemo sve što diže interes za rukomet, ali postoje određena granica koju su oni debelo prešli. Uostalom, na njihovoj službenoj stranici u izvještaju piše da nema nikakve sumnje da je Zagreb bio bolji i da je zaslužio pobjedu, a onda se nastavlja cijelim kolopletom omalovažavanja.

Hoće li biti streama s duge utakmice u Zagrebu?

- Mi ćemo zatražiti, a hoćemo li dobiti - ne znam. Istina je samo da se interes za rukomet pojavljuje u siječnju ili na ovakvim susretima u svibnju i to, nažalost, zbog intriga koje oni potenciraju, a ne zbog rukometa. Kroz medije nije nitko nikad osvojio naslov - zaključio je direktor Zagreba Vedran Šupuković.

Linker
23. travanj 2024 04:50