Mijajlo Marsenić

 NIKOLA KRSTIC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Nikola Krstic/Shutterstock Editorial/Profimedia
UOČI VELIKOG OKRŠAJA

Srbi najavili: ‘Došli smo pobijediti i njih, i Hrvatsku, i Francusku! Evo što će biti ključ protiv Hrvata‘

Najveće iznenađenje priredili su Nizozemci koji su na staru šokirali domaćina u Mađarskoj
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. siječanj 2022. 23:23

Srbija je unatoč problemima s koronavirusom odigrala vrlo ozbiljno na startu Europskog prvenstva u Szegedu. Španjolski stručnjak Antonio Gerona dobro je pripremio kvalitetne srpske rukometaše kojima je Ukrajina mogla parirati samo u prvih desetak minuta.

Na poluvremenu je Srbija imala +6, a sredinom nastavka bilo je i +12 (31:19), ali su Ukrajinci u završnici ipak ublažili poraz.

- Sveli smo tehničke pogreške na minimum. Napad je funkcionirao i pratio je obranu i golmane. Sve u svemu, zadovoljni smo, ali moramo odmah zaboraviti ovu utakmicu, izvući pouke što je bilo loše, a što dobro i idemo dalje - rekao je kapetan Srbije Mijajlo Marsenić.

Srbija je svima poslala ozbiljnu poruku, osobito Hrvatskoj uoči subotnjeg sraza u Szegedu koji će vjerojatno odlučivati o prolasku skupine.

- Nismo došli ovdje igrati za treće mjesto, nego napasti prvo. Rekao bih da je u utakmici s Hrvatskom sve moguće. Ali došli smo ovdje pobijediti i Ukrajinu, i Hrvatsku i Francusku. Ova ekipa ima tu kvalitetu. Hrvatska je ozbiljna reprezentacija s puno dobrih igrača koji igraju u vrhunskim klubovima. Mislim da će ključ biti u dobroj obrani i podršci vratara. Ako u tome uspijemo, mislim da ćemo pobijediti.

Otkrio je Marsenić i kako doživljava subotnji susjedski derbi.

- To nije utakmica koja je “više od igre”, već je utakmica kao i svaka druga. Dosta nas je već igralo s njima mnogo puta. I izvan terena se dobro poznajemo, znamo kako igramo i svaki normalan čovjek shvaća da je ovo samo jedna utakmica na Europskom prvenstvu - poručio je kapetan Srbije.

Legendarni Kiro Lazarov zbog ozljede mišića neće moći zaigrati na ovom Euru. Njegove bi igračke usluge dobro došle Makedoncima koje je vodio u ulozi izbornika na premijeri sa Slovenijom. Momčad Ljubomira Vranješa dobro se namučila kako bi upisala prve bodove u Debrecenu. Takvih problema nisu imali aktualni svjetski prvaci, Danci su lako sredili oslabljenu Crnu Goru.

Česi su u Bratislavi bili kao na domaćem terenu uz bučnu podršku svojih navijača, nošeni atmosferom i sjajnim vratarom Mrkvom (16 obrana) dobro su namučili aktualne europske prvake. Španjolci su na kraju i uz malu pomoć sreće stigli do devete pobjede u devet ogleda s Češkom i produljili svoj niz na 13 nastupa bez poraza na europskim smotrama.

Ivica Obrvan imao je velikih problema zbog korone, njegova Bosna i Hercegovina nije imala izgleda protiv jake Švedske. Najveće iznenađenje prvog dana Eura priredila je Nizozemska koja je usred Budimpešte uzela bodove favoriziranom domaćinu.

SRBIJA 31 (17)

UKRAJINA 23 (11)

SZEGED – Szeged Uj Arena. Suci: Jorum i Kleven (Norveška).

SRBIJA: Bomaštar (8+1), Cupara (3); Borzaš 1, Sretenović 2, Đukić 4, Pešić, Radivojević 5, Pešmalbek 3, Kukić 7, Šotić 3, Marsenić 2, Orbović 1, Milosavljević 1, Mitić, Đorđić 2, Ivanišević.

IZBORNIK: Antonio Gerona.

UKRAJINA: Terehov (5), Komok (2); Zalevski, Bujenko, Kasaj 2, Tjutjunik 2, Tilte 1, Kravčenko 2, Doncov 3, Horiga 6, Buržak 1, Bližnijuk, Turčenko 2, Minocki, Komok, Ilčenko 2, Artemenko 2.

IZBORNIK: Michael Biegler.

SEDMERCI: Srbija 4 (4), Ukrajina 2 (0). ISKLJUČENJA: Srbija 6 min, Ukrajina 12 min.

IGRAČ UTAKMICE: Lazar Kukić.

Ostali rezultati

SKUPINA A: Slovenija - Sj. Makedonija 27:25 ((Dolenec 5, Blagotinšek 4/Kuzmanoski 8, Kuzmanovski 4), Danska - Crna Gora 30:21 (Hansen 10, Gidsel 5/Vujović 8, Radović 4)

SKUPINA B: Mađarska - Nizozemska 28:31 (Lekai 8, Mathe 6/Smits 10, Baijens 7)

SKUPINA E: Španjolska - Češka 28:26 (Gurbindo 6, Gomez 4/Hrstka 6, Barak 5), Švedska - Bosna i Hercegovina 30:18 (Wanne 6, Claar 5/S. Burić 4, Lukić 3)

SKUPINA F: Rusija - Litva 29:27 (Kosorotov 9, Šiškarjev 7/Malasinskas 5, Petreikis 4), Norveška - Slovačka 35:25 (Toft 5, Barthold 4/Urban 6, Prokop 5)

Linker
26. travanj 2024 03:56