REUTERS/Annegret Hilse - RC1FC03E3A80
UTAKMICA U ZADRU

SRPSKI IZBORNIK BEZ DVOJICE IGRAČA STIGAO NA DVOBOJ S HRVATSKOM 'Mislim da psihički nije spreman za ovakve utakmice, htio sam ga poštedjeti tenzija'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. travanj 2019. 22:28

Nakon u četvrtak odigranog remija u Beogradu (25:25) rukometaši Hrvatske i Srbije ponovno će odmjeriti snage ove nedjelje u Zadru.

Reprezentacija Srbije još je u noći s petka na subotu stigla u Beograd, a sastav Nenada Peruničića bit će oslabljen za neigranje Stefana Vujića i Bogdana Radivojevića.

- Bogdan je i prije dolaska bio samo u opticaju za prvi meč. Odradio je veliki posao s obzirom na težinu ozljede skočnog zgloba. Osam dana bez treninga, ne bih htio da ga dovodim u bilo kakav rizik. Tako je i bilo dogovoreno. Što se tiče Stefana, mislim da na psihološkom planu nije baš za ovakve utakmice. Htio sam ga poštedjeti bilo kakvih tenzija. Zato sam odlučio da ne putuje", komentirao je izbornik Srbije izostanak dvojca, a ovaj Vujićev zanimljiv je jer je svojevremeno igrao za Hrvatsku.

Osvrnuo se Peruničić i na prvu utakmicu te najavio ovu koja slijedi.

- Žao mi je što smo propustili mogućnost da pobijedimo, ali… Da mi je prioritet bio Euro kada sam ovo preuzimao, onda ovih pola igrača ne bi bilo u sastavu. Imam druge prioritete, mislim da smo na njih osuđeni i jedino bih volio imati više vremena da smo zajedno.

A u Zadru?

- Mi uvijek idemo dati maksimum, a koliko će to vrijediti, vidjet ćemo. Hrvatska je apsolutni favorit - zaključio je Peruničić.

Utakmica Hrvatske i Srbije na rasporedu je u nedjelju u 20:30. Kauboji nakon tri odigrana kole vode s pet bodova, odnosno jedinim više od Švicarske. Srbija je treća s dva boda, a posljednju poziciju drži Belgija s jednim.

Rezultati by SofaScore

Linker
06. svibanj 2024 07:33