Nenad Dugi/CROPIX
LP RUKOMET

STEPANČIĆ NAJAVIO PARIZ 'Ako ih zadržimo ispod 27 golova, možemo se hrvati'

Luka Stepančić ide malo gore, malo dolje, ali je dojam da se polako stabilizira i da na toj desnoj strani može pružiti puno više nego dosad ove sezone
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 06. prosinac 2014. 10:11

Trčalo se i pucalo na treningu u petak ujutro u Kutiji šibica sve u 16. Čak je i Veselin Vujović, koji nastoji situaciju očuvati maksimalno budnom, na trenutke pokazivao zadovoljstvo viđenim. Dolazi Pariz.

Termin je nezgodan, tek u utorak u 18.30 jer je Arenu okupirala Ledena bajka, a tv-kamere EP rukometašica, koji u ponedjeljak počinje u Varaždinu i Osijeku. I tako se spektakularna utakmica s Parizom morala uklapati u druge stvari.

Luka Stepančić ide malo gore, malo dolje, ali je dojam da se polako stabilizira i da na toj desnoj strani može pružiti puno više nego dosad ove sezone. Pariz je golem izazov, ali protiv pariških 6-0 trebat će puno hrabrosti i odlučnosti da se probije obrana i na kraju Omeyer.

Zanimljivo je bilo Luku čuti uoči utakmice...

- Kada smo došli u Kiel, trener se čudio koliko smo opušteni, a koliko grča imamo protiv protivnika koji su nam ravni ili slabiji kada igramo kod kuće. Grča koji nas često sputava. Zbog toga mislim da neće biti problema ni protiv Pariza. Izgubiti ništa ne možemo, a tada smo najjači. Želimo samo punu Arenu. Pokazali smo u Parizu da se možemo nositi s njima, pa vjerujem da će tako biti i sada.

Pariz se strašno digao u formi?

- Istina. Dobio je su Montpellier, zvuči strašno tih 16 razlike, ali kada golman ima 55 posto obrana, onda... Ne budemo li se prestrašili Omeyera i zaustavimo li Hansena, mislim da imamo velike šanse.

Duško Čelica vam neće moći pomoći. No, U Novom sadu jest. Kakvi su dojmovi o novom suigraču?

- Prvo mi njemu moramo pomoći da se snađe da bi on pomogao nama. Na treninzima pokazuje da će biti pojačanje i obrambeno i napadački. Šteta što neće igrati protiv Pariza, ali što je, tu je. Stipe Mandalinić se vraća, nešto ćemo smisliti.

Gdje je šansa, ima li Pariz slabih točaka?

- Gledajući cjelokupno momčad, obrana im je slabiji dio i tu ćemo tražiti svoju šansu. Uspijemo li ih spustiti obranom na 26-27 golova, koliko smo primili u Parizu, možemo se s njima hrvati.

Broj 3 bi pobjedom bio blizu...

- Bio bi, sigurno, no, treba dobiti i Španjolce u svakoj varijanti. Recimo, treće mjesto i Szeged u osmini finala bilo bi to dobro. Ali polako, trebamo se dobro koncentrirati na posao koji dolazi. O ostalom ćemo kada dođe vrijeme.

Linker
18. svibanj 2024 14:08