SRDJAN VRANCIC/CROPIX
DRAMA U KUTIJI ŠIBICA

Šteta! Za europski trofej nedostajao je jedan gol, Zagrepčanke su ostale zamalo kratke, slavlje Španjolki

Izabranice Nenada Šoštarića nisu uspjele anulirati 32:28 iz Malage. Završilo je - 31:28.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. svibanj 2021. 21:59

Lokomotiva nije uspjela eliminirati prednost Malage iz prvog susreta u Španjolskoj. Bile su blizu, ali ostale kratke za gol u gotovo identičnom susretu s obrnutim ulogama kao u Malagi. Šteta, no Španjolkama se nema što prigovoriti. Zaslužile su, makar nisu bile bolje od Lokomotive, ali su imale raspoloženiju vratarku i to je napravilo razliku.

Nakon -4 u Malagi Lokomotiva je morala ganjati prednost Španjolki koja nije izgledala nimalo bezazleno, jer se radi o jednoj jako dobroj ekipi. No, silan motiv je imala Lokomotiva i prednost Španjolki eliminirana je već u prvom dijelu.

Nenad Šoštarić se vratio na klupu nakon korone, vikao je od početka gusto, no obrana je izgledala rijetko. Španjolke su lagano razbijale krilima, ritam Lokomotivi razbijala su isključenja. Ukrajinske sutkinje bile su brze na obaraču, no na sreću kriterij je bio obostran, pa se nekako sve vratilo u normalu, makar kada je Stela Posavec zaradila u 11. minuti drugo isključenje nije bilo nimalo ugodno. Trebalo je Lokomotivi 20 minuta do gustoće u obrani, a onda je počela padati prednost Španjolki. Znalo se da će problem biti s crtom, pa je Lara Kalaus tu situaciju krpala, a ponovo je sjajno na rolu odgovorila Ana Marija Gavrić, posebno u napadu, pa je Lokomotiva imala ritam i na brzi gol Španjolki vraćala još brže.

Mali problem je bio što je vratarka Castellanos s druge strane bila u prednosti pred Bešen, no naša se vratarka pred kraj poluvremena probudila i olakšala put do +5. Tada je u euforičnoj situaciji Nenad Šoštarić tražio time-out, smirio ekipu, pozvao Prkačin prvi puta u ove dvije utakmice, a ona je vratila lakim golom. Na kraju prvih 30 minuta cure su zaslužile pljesak trenera, to sve najbolje govori. No, palo je dosta golova u prvom dijelu, pa je utakmica još bila na vagi između 4 ili 5 razlike koliko je trebalo na kraju.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Skupo je na +5 Lokomotiva platila promašaj Vojnović i drugo isključenje Larisse Kalaus. Španjolke su digle agresivnost i spustile se na znatno povoljnijih 21:19. Šimara je krenula direktno prema Arderius koja je vukla sve konce španjolske igre. Svaki gol je postao prevažan, a ritam je grizao snagu. Šoštarić je odmarao zbog toga Stelu Posavec odličnom Terezijom Ćurić. Plesala je utakmica između +3 i +4 za Lokomotivu, ali žestoko su se borile Španjolke. Spustile su se tri minute prije kraja na -1 sa 28 zabijenih golova, pa je Lokomotiva morala hvatati +5 što je postalo teže. I tu se dalje nije moglo. Španjolke su sačuvale loptu u zadnjem napadu, a Lokomotiva ostale bez šanse napasti barem egal.

- Šteta naravno, ali primili smo ponovo previše golova, nismo imali pomoć vratarki. Igrali smo praktično bez pivota, imali veliku potrošnju pa smo morali mijenjati. Dobili smo i dobre odgovore, ali kažem trebale su nam barem tri obrane više da bismo dobili ovakvu utakmicu. Istina, bilo je i promašenih zicera, što se ne prašta, ali u ovoj potrošnji to je logična stvar. Ništa, čestitke Španjolkama – zaključio je nakon utakmice trener Lokomotive Nenad Šoštarić.


Lokomotiva – Malaga 31:28 (18:14)

ZAGREB SD Trešnjevka. Bez gledatelja. Sutkinje: Duplii i Pobedrina (Ukrajina)

LOKOMOTIVA: Bešen (5), Ivančok; P. Posavec 4, Kaselj, Fureš, Šimara 1, S. Posavec 5 (1), Čurić 2, Vojnović 1, L. Kalaus 6 (3), D. Kalaus 6, Japundža 1, Bilandžić, Sedloska, Gavrić 4, Prkačin 1. Trener Nenad Šoštarić

FERTILIDAD MALAGA: Castellanos (10), Robles; Doiro 5, Arderius 3, S. Lopez Jimenez 7 (3), Bravo 2, Campigli, Martin 1, Guttierez, E. Lopez Jimenez 3, Sanchez, Dos Santos 5, Asensio, Garcia Avila 2. Trener Jesus Gallardo

SEDMERCI: Lokomotiva 4 (4), Fertilidad Malaga 3 (3)

ISKLJUČENJA: Lokomotiva 6 minuta (S. Posavec 6, 11, L. Kalaus 16), Fertilidad Malaga 10 minuta (Dos Santos 5, Garcia Avila 16, 56, Doiro 18, Asensio 24)

Prva utakmica 32:28 za Malagu.

Zovko i Škorić u finalu Europske lige

U finalu Europske lige rukometašica danas (nedjelja) će se od 18 sati sastati mađarski Siofok i francuski Nantes, dok će za treće mjesto od 14.45 igrati rumunjski Baia Mare i danski Herning-Ikast.

Mađarska ekipa koju vode Zdravko Zovko i pomoćnik Nikola Škorić u produžetku je svladala Herning-Ikast 36:34, nakon 60 minuta bilo je 31:31. Kapetanica hrvatske reprezentacije Katarina Ježić postigla je četiri pogotka za Siofok, Tamara Horaček zabila je sedam golova za mađarsku ekipu. U drugom polufinalu Nantes je pobijedio domaćina završnog turnira Baia Mare 36:34. (gčm)

Linker
20. travanj 2024 03:59