MONIKA SKOLIMOWSKA
UPADA MAKEDONIJA

Što se to događa!? Šok za šokom uoči SP-a u rukometu, nakon Češke otpala još jedna reprezentacija

Česi su imali 12 pozitivnih igrača, a već od ranije su u izolaciji treneri Jan Filip i Daniel Kubeš
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 12. siječanj 2021. 23:11

Češki rukometni savez objavio je u utorak poslijepodne kako njihova reprezentacija neće putovati na Svjetsko prvenstvo koje sutra počinje u Egiptu. Šokantnu vijest uzrokovao je velik broj zaraženih od koronavirusa u redovima reprezentacije.

- Nastup s okrnjenom selekcijom na Svjetskom prvenstvu bilo bi kockanje s ugledom u svakom smislu i nanijelo štetu češkom rukometu - poručio je predsjednik tamošnjeg saveza Jaroslav Chvalny.

Reprezentacija je trebala u utorak otputovati prema Egiptu, gdje su u četvrtak trebali igrati prvu utakmicu u skupini (Švedska), ali je put odgođen do srijede kako bi barem malo "kupili vremena". Međutim, u međuvremenu je pala odluka da se definitivno ne ide...

Česi su na posljednjim testiranjima imali 12 pozitivnih igrača, a već od ranije su u izolaciji treneri Jan Filip i Daniel Kubeš. Također, zbog protokola oko suzbijanja širenja koronavirusa (kao kontakti zaraženih) ne bi mogla putovati još petorica igrača, pa bi od 21 imena s popisa reprezentativaca tek četvorica mogla doći u Egipat. Jasno da su zbog toga Česi radije odustali.

U posljednji čas tako će na SP-u zaigrati Makedonija, koja je imala status prve rezerve. Krovna svjetska federacija (IHF) već je potvrdila da Makedonci ulaze u skupinu G gdje su domaćin Egipat, Švedska i Čile.

Osim Češke nastup je otkazala i reprezentacija SAD-a koja s trebala naći na natjecanju po prvi puta nakon 20 godina. Ipak, od svega neće biti ništa jer je pozitivno na korona-test bilo više od 19 igrača te su u savezu poručili kako se ipak povlaće s turnira.

- Dva posljednja PCR testa pokazala su da većina naših igrača i članova stožera pozitivni na korona virus. Svi se nalaze u izolaciji i ne mogu putovati u Egipat - objavio je Američki rukometni savez.

Umjesto Sjedinjenih Država u skupini E, zajedno s Francuskom, Norveškom i Austrijom igrat će reprezentacija Švicarske.

Međunarodna rukometna federacija stavila je šest momčadi u pripravnost u slučaju da se povuku druge momčadi, a na njemu su osim Sjeverne Makedonije i Švicarska još i Nizozemska, Crna Gora, Ukrajina i Srbija.

Linker
20. travanj 2024 06:36