Matej Hrstić
 RONALD GORSIC/CROPIX
KADA BI IMALI MOBITELE...

Stožerni igrač otkriva probleme u igri hrvatskog prvaka: ‘Pa ne možemo utakmicu počinjati u 40. minuti..‘

Pred njima je dosta posla jer ubrzo kreću one prave, natjecateljske obveze.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. kolovoz 2020. 15:02

Matej Hrstić lani se uz Veselina Vujovića pretvorio u stožernog igrača Zagreba. Bio je ključni igrač obrane, ali je napad kaskao i nije se skroz uspio poloviti, makar je nekad u juniorskim danima Hrstić bio prvi reprezentativni strijelac. Došao je do reprezentacije, s nekoliko dobrih partija u Austriji i Švedskoj ima srebro s Eura i ono što je jako bitno, nastavlja još jače nego dosad. Počeo je i golove zabijati, što je veliki plus koji bi se s njim i Božovićem na lijevoj strani napada trebao osjetiti ove sezone. Osim toga više ne mora krpati desnu stranu, jer su tamo sada Mlakar i Vuglač. U obrani mu je lakše, jer su se njemu i Stojniću pridružili iskusni Obradović i Burić i to je svakako olakšavajuća okolnost za njegovu napadačku igru.

Lakše s mobitelima...

- Ima nas više definitivno, a svaka konkurencija najbolji je motiv za dokazivanje. Lakše je nego lani, još stvari nisu legle na mjesto. Imamo loš ulazak u utakmice, ne znam razlog, možda je stvar samopouzdanja, imamo i crnih rupa koje nas bacaju unazad i te dvije stvari moramo popravljati najviše.

Momčad ima veću širinu nego prošle sezone?

- Jest, kažem ima nas više, mogućnost rotacije je tu, sada se ‘lovimo’ i vjerujem da ćemo do Final foura u Zadru to uspjeti. U treningu smo jakom, ima i umora i teških nogu, ali sve je to normalno, očekivano. Ono što nije normalno recimo je da uz umor bolje izgledamo zadnjih deset minuta nego prvih deset. To si trebamo objasniti. Ne možemo utakmicu počinjati u 40. minuti, kada bismo po svemu trebali biti umorniji. To sad još nekako dok su prijateljske utakmice, ali kada počnu one u Ligi prvaka neće moći.

Obrana je čvršća?

- Možda tako još ne izgleda, ali mislim da će biti. Trener stalno govori da pričamo, ali mi to ne činimo baš često. Izvan terena je to puno više. Svi su se super uklopili.

Generacijski problem komunikacije?

- Da, kada bismo imali mobitele u igri možda bi više komunicirali, ha-ha. Ali dobro, sve će to doći, mislim da smo u svakoj utakmici dodali malo, nešto novog, da se polako prepoznajemo i da će to izgledati sve bolje.

Tražimo se u obrani

Utakmice su svakako dobro došle?

- Dugo nismo igrali, svaka utakmica nam dobro dođe. Tražimo se u obrani, u napadu jer je Filip novi na sredini, ali ja sam stvarno optimist. Realizacija? Dobro, puno mi pomažu i Špoljarić i Valčić i Vori, mislim da možemo još bolje u polukontri, a da na postavljene obrane imamo dosta mogućnosti. Bit će nam Szeged dobar test, sigurno. Nije presudno, ali ćemo znati konkretnije neke stvari – zaključuje Hrstić.

Do kraja tjedna su samo treninzi, u utorak je gostovanje kod Zameta, u petak u Szegedu, 4. rujna počinje F4 SEHA lige, 17. rujna Liga prvaka kada dolazi Kiel, a SEHA sezona krenut će 26. rujna. Dosta posla.

Linker
01. svibanj 2024 11:26