ANTE CIZMIC/CROPIX
USUSRET SP-U

Strašan talent i velika snaga Hrvatske: ‘Što više utakmica i što manje treninga i meni je odlično‘

Pivot hrvatske reprezentacije i njemačkog Melsungena s puno optimizma ulazi u 2021. godinu
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 03. siječanj 2021. 22:54

Lino Červar i njegovi suradnici u Poreču polako slažu kockice za još jedan uspjeh muške rukometne reprezentacije, a jedna vrlo bitna “kockica” je Marino Marić. Pivot naše najbolje momačadi i njemačkog Melsungena na Euru u siječnju 2020. podsjetio nas je još jednom koliko je dobro imati ga u sastavu.

S obzirom na talent i ono što je u stanju pokazati na terenu šteta je što su ga ozljede znale “zeznuti” u prošlosti, ali neka i ostanu tamo - u prošlosti. Zdrav, spreman i dobro raspoložen Mara velika je snaga Červarove momčadi, a on na sve što čeka reprezentaciju u pretrpanoj godini gleda s puno optimizma.

Počevši od skorašnjeg Svjetskog prvenstva u Egiptu...
- Neki igrači nam fale zbog ozljeda, ali ima nas dosta i svi koji su ovdje bit će potrebni. Nadam se da će pripreme proći u redu da se posložimo koliko-toliko, da opet nabijemo tu našu pozitivnu atmosferu, osjetio jedan drugoga...
Dobro će za to doći i dva ogleda sa Španjolcima.
- Definitivno, pomoći će da uđemo u neku rutinu.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX

Barem malo publike

I onda okršaji prema svjetskoj medalji u Egiptu...
- Sve znamo, grupa, pa križanje s Dancima, imam relativno dobar ždrijeb i ja sam definitivno optimist. Nadam se najboljem, ali tek trebamo vidjeti kako će to sve funkcionirati s obzirom na koronavirus i uvjete u Egiptu.
Na igranje bez publike morali ste se naviknuti i u Bundesligi koja ja poznata po krcatim dvoranama. U Egiptu će navodno dopustiti nešto navijača na tribinama...
- Nadam se da hoće i da će biti barem malo publike, jer je odmah drukčiji ambijent. Samo da nije skroz prazna dvorana, to je grozno. Ali najbitnije je da mi klapamo, a znam da će nas ljudi doma pratiti kao i inače.
Sve izbornike, a ne samo Linu Červara, brine natrpani raspored ove godine, u naše slučaju svjetsko prvenstvo pa olimpijske kvalifikacije pa, nadamo se, olimpijske igre, a u međuvremenu “bezbroj” klupskih utakmica. No, Marića to ne brine nimalo.
- Svaka skala jedna nada - našalio se na nabrajanje svih velikih natjecanja koja čekaju rukometaše u 2021. a onda ozbiljno nastavio...
- Puno je tu izazova, bit će teško, jako gust raspored, ali mene to raduje. Što više utakmica, što manje treninga i odlično. Nadam se da ćemo proći neokrznuti najviše što je moguće što se tiče virusa i zdravlja općenito i mislim da ćemo pokazati što možemo i privoljeti navijače na svoju stranu.

Lijepo je bilo gledati cure

Mostar je već slavio njegove medalje, ali nedavno je u prvom planu bila njegova sugrađanka Ćamila Mičijević, koja je baš kao i on velika pozitivka.
- Ćana je napravila veliki uspjeh, sve cure su napravile. Znam da veći dio javnosti nije uopće pratio što se događa sa ženskim rukometom i nadam se da će se to sad promijeniti. Veliki kompliment svim curama i nadam se da će za sve njih i njihove karijere ovo biti veliki plus i da će se profilirati u što bolje igračice. Jako je lijepo bilo gledati kako se smiju, igraju, uživaju, a to je putokaz i za nas.

Linker
02. svibanj 2024 19:04