Mikkel Hanse
 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
RUKOMETNA SENZACIJA

Stvara se Dream Team kakav Europa još nije vidjela, pogledajte ta imena! Iza svega stoji moćna banka

Žele napraviti selekciju Skandinavije i napasti europski tron na kojem nikad nisu bili
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. veljača 2021. 12:25

Čini se da je prelomljeno i da Danci nakon Kopehagena prije desetak godina pokušavaju stvoriti novi rukometni dream team. To će nastojati ostvariti u Aalborgu, trenutno najboljem danskom sastavu koji odlično igra u Ligi prvaka.

Nepoznat je izvor financiranja oko kojeg se priča vrti, ali dovoljno je pogledati na ime Arene koja se zove Jutlanderbank da sve bude malo jasnije.


Poduzetnik Jesper Nielsen je prije desetak godina u Kopenhagenu ušao u projekt, ali taj se projekt nakon silnih ulaganja brzo ugasio. Jednostavno je bio neisplativ. Čak su rušili i rekorde organizacijom utakmica na stadionu Parken, bili su na F4 u Kölnu, imali Mikkela Hansena, no ni to nije pomoglo da priča zaživi.


Sada je to jedan vrlo potentan tim koji vodi Stefan Madsen, a u kojem igraju zlatni danski reprezentativci Saugstrup, Mollgaard i Christensen, srebrni Šveđani Sandell, Aggefors i Claar, a u koji iduće sezone sigurno dolaze norveško desno krilo Kristijan Bjornsen, Islanđanin Aron Palmarsson iz Barcelone, danski reprezenativac Jakob Holm iz Berlina i Singvaldi Gudjonsson sjajno desno krilo koje nosi dres poljskog Kielca.


I to nije sve, jer godinu iza toga u Aalborg će sigurno doći Mikkel Hansen, a uz njega bi trebali i ostali danski reprezentativci Niklas Landin, Mads Mensah, Emil Nielsen, ali i dva super Šveđana Max Darj i Andreas Nilsson.


I navodno da tu lista pojačanja nije zaključena, jer u Aalborgu su odlučni napraviti selekciju Skandinavije i napasti europski tron na kojem nikad nije bio nijedan danski muški rukometni klub. Tek su dva u davnoj prošlosti igrala finala, Fredericija je ‘76 zaustavljena od Borca, a Aarhus ‘60 od Göppingena.


Aalborg je realativno mlad klub. Prava godina osnivanja ovog Aalborga kojeg sada gledamo je 2011, no to je preciznije bila 2000. koje je 2000. Aalborg Boldspilklub preuzeo je licencu kluba Aalborg HSH. U siječnju 2011. licenca je dana novoj tvrtki “Aalborg Håndbold A/S”. I danas imamo klub koji je na danskom tronu, kojem je ovo treća sezona u Ligi prvaka.


Jutlander banka oko koje se priča vrti je 15. danska banka po vrijednosti obrtnog kapitala. Ima 104.000 klijenata i kapital od 2,4 milijarde danskih. Za početak čisto pristojna sigurnost, no kod Danaca se nikad ne zna. Kako su naglo znali krenuti, tako su naglo znali i stati u namjerama.

Linker
25. travanj 2024 04:30