Michal Stanczyk/Cyfrasport/Zuma Press/Profimedia
ZAGREBOV RAZBIJAČ

‘Suhi‘ od 130 kilograma novi ministar obrane: ‘U Zagrebu se igra Liga prvaka, a ja želim biti najbolji‘

Slovenski pivot Matic Suholežnik pojačanje je rukometaša Zagreba za novu sezonu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 26. srpanj 2023. 14:04

Matic Suholežnik novi je pivot RK Zagreb. On bi trebao biti pojačanje za tu liniju koju su u proteklom razdoblju napustili Željko Musa i Nikola Grahovac. Suholežnik je iskusan igrač, 28-godišnjak, po proporcijama div od 202 centimetra i 130 kilograma, popularnog nadimka Suhi, i kao takav trebao bi i obrambeno i napadački imati bitnu ulogu u novoj postavi Zagreba.

Iza Suholežnika su četiri sezone Lige prvaka, dvije u Europskoj ligi, nosio je u dva navrata dres Celja, pa francuskog Dunkerquea, portugalske Benfice, prije ljeta nakon europske sezone i dres iranskog Sepahna u koji ga je za njihovu Ligu prvaka pozvao Veselin Vujović. Suholežnik je lani u dresu Celja imao svoju najuspješniju sezonu u Ligi prvaka, veliku rolu kod Alema Toskića i zabio je 22 gola. Za reprezentaciju Slovenije odigrao je 46 utakmica i zabio 37 golova.

Uz Panjtara i Kavčića, treći Slovenac kod Slavka Goluže. Otkud Suholežnik u Zagrebu?

- Bilo je aktualno još prije nekoliko sezona, ali u konačnici nije došla ponuda. Sada je stigla, ugovor s Celjem mi je istekao, znam da se igra Liga prvaka, znam da se cijela priča dobro uklapa s mojim mentalitetom “biti najbolji” i nije bilo previše razmišljanja, makar je bilo i drugih ponuda.

Dobra je sezona u Celju iza vas lani, iako su vam davali malo šansi?

- Igrali smo jako dobar rukomet, makar su nas svi otpisali nakon što smo dobili ždrijeb. Mi smo šutjeli i radili i pokazali da se možemo nositi i s najboljima. Isplatilo se, s malo više sreće mogli smo proći u osminu finala.

Sličan početak priče je i ove godine sa Zagrebom, ždrijeb za Ligu prvaka je jako težak?

- Nadam se da ćemo proći skupinu. Dobro poznajem momčad, pričao sam puno o njoj s Panjtarom koji je tu već duže. Ima iskusnih igrača, mladih igrača, mislim da to može izgledati vrlo zanimljivo. Zagreb je i lani pokazao puno, isto mu je nedostajalo samo malo više sreće da uspije proći prvi krug.

image

Matic Suholežnik

ŽELJKO PUHOVSKI/Cropix

Tko je Matic Suholežnik u kratkim crtama?

- Celjanin, tamo sam krenuo, sve naučio, poslije toga me put vodio u Francusku, Portugal, pa sam se vratio u Celje. Nedavno sam bio u Sephanu u Iranu za azijsku Ligu prvaka, bili smo dobri, ali smo nažalost ispali iz borbe za medalje. Sve je bilo jako dobro iskustvo, ne uvijek savršeno, ali vrijedno.

Ima vas - kako bi rekao trener Vujović - “i na kilo i na metar”, s Gojunom bi to trebala biti dobra obrana?

- Vjerujem u to, zato sam i došao. Svjestan sam očekivanja. Imamo dobar plan priprema uoči sezone i ne sumnjam da ćemo se dobro posložiti na turniru u Doboju i na prijateljskim susretima nakon toga.

Skupina Lige prvaka u kojoj su još Kielce, PSG, Kiel, Aalborg, Szeged, pelister i Kolstad, osnovni je izazov, naravno da pri tome ne podcjenjujemo dva domaća naslova.

- Liga prvaka u svakom je slučaju najveći izazov. Svaka skupina u njoj je jaka, sve su to vrhunske momčadi s kojima sam imao prilike igrati. Te utakmice traže maksimum od igrača u svakom pogledu i zato je važno da se dobro uigramo, pripremimo i naravno da budemo zdravi. Uz ta tri preduvjeta, ne sumnjam u našu dobru sezonu. Nikako ne zaboravljamo ni domaća natjecanja, ona su temelj svega izgrađenog godinama i držimo se toga. Zagreb zbog toga u Europi ima vrhunski rejting - zaključio je Matic Suholežnik.

Linker
02. kolovoz 2024 09:40