Pedja Milosavljevic / CROPIX
IZJAVE IGRAČA

SVE ĆE BITI BOLJE U ZADRU! DUVNJAK ISKREN U ANALIZI TEŠKOG DVOBOJA 'Baš smo loše odigrali u obrani, a obrana je naš zaštitni znak'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 11. travanj 2019. 22:42

Hrvatska rukometna reprezentacija u trećem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo remizirala je sa Srbijom 25:25 u Beogradu.

Pola minute prije kraja Hrvatska je bila na minus jedan (24:25) kada je kapetan Domagoj Duvnjak "izmislio" gol za izjednačenje. U preostalih petanestak sekundi Hrvatska se uspjela obraniti i uzeti bod na teškom gostovanju.

- Dobro smo ušli u utakmicu, ali nakon toga Srbi su nam počeli raditi probleme, rekao je nakon susreta Duvnjak koji je bio najbolji srijelac hrvatske reprezentacije sa šest pogodaka.

- Napad nije bio loš, ali smo baš loše odigrali u obrani, a obrana je ipak naš zaštitni znak. Mislim da je podjela bodova najpravednija, dodao je Duvnjak.

Željko Musa predvodio je ponovo dobru hrvatsku obranu, makar ne i savršenu.

- Dobro smo počeli sa 5-1, ali su nas dva isključenja Madića u ranoj fazi malo poremeila u ritmu. Vratili smo se u 6-0 imali tu nekih problema s pivotom i oni su se vratili u igru. No, mislim da smo na kraju pokazali karakter, da 23 gola iz igre nisu puno…

Ali toliko u napadu 23 je malo?

- Malo smo imali problema, istina, ali ja ne volim pričati o sucima, pa ostavimo da to bude tako, nadam se da se razumijemo. U Zadru ćemo sasvim sigurno biti drugačiji, uz podršku naših navijača.

Igor Karačić uz dosta muke je odradio utakmicu, ali evo i zašto:

- Dva mjeseca sam bez treninga zbog ozljede ramena. Bilo mi je teško u takvom ritmu. Odlično smo otvorili imali čvrstu obranu, a onda smo malo pali. Atmosfera je bila malo blaža nego onda 2012, pa smo uspjeli izvući bod mogli smo i više. Ali, mislilm da je OK i da ćemo to nadoknaditi u Zadru.

David Mandić je bio igrač oko kojeg se dosta toga odvrtjelo u utakmici.

- Jako teška utakmica za nas. Razbila su nas moja dva isključenja. Loše smo igrali 6-0, pivot nas je razbijao što nije trebalo. Kada smo se vratili u 5-1 izborili smo egal. Nije to bila Hrvatska sa SP, ali u Zadru to svakako očekujem.

Utakmica u Zadru čeka nas 14. travnja.

Rezultati by SofaScore

Linker
14. lipanj 2024 16:21