ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
KALKULACIJE ZA KAUBOJE

Sve je jasno! Evo što Hrvatskoj treba za 1/4 finale, poraz od Argentine maksimalno bi zakomplicirao stvar

Hrvatska rukometna reprezentacija sudbinu oko plasmana u četvrtfinale drži u svojim rukama.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. siječanj 2021. 22:27

Završen je i drugi dan nadmetanja u drugom krugu na Svjetskom prvenstvu rukometaša. U našoj je skupini, nakon pobjede Hrvatske protiv Bahreina (28:18), očekivano slavila i Danska protiv Katara, rezultatom 32:23.

Što to sada znači glede konačnog poretka skupine?

U pretposljedjem kolu u subotu, naše rukometaše od 18 sati čeka dvoboj s Argentinom, koja je ranije danas svladala Japan (28:24). Pobijede li naši izabranici južnoameričku momčad, osigurat će plasman u četvrtfinale, neovisno o svim drugim utakmicama do kraja grupne faze.

Danska je nakon četvrtka i dalje prva u skupini s šest bodova, bodom više od Hrvatske i dva od Argentine. Drugim riječima, ako Danska (očekivano) pobijedi Japan u susretu koji će početi nakon hrvatskog u subotu (20.30 sati), uz pobjedu Kauboja, Hrvatska i Danska će u međusobnom susretu u ponedeljak odlučivati o prvom mjestu u skupini i potencijalno lakšem protivniku u četvrtfinalu

Podsjetimo, naša se skupina (2) križa sa Skupinom 4 u kojoj najviše izgleda za četvrtfinale imaju Švedska, Egipat, Slovenija te momčad Ruske rukometne federacije. Prvoplasirani iz naše skupine igrat će s drugoplasiranim iz te, i obratno.


Što ako protiv Argentine pođe po krivu?

Hrvatska reprezentacija je u subotu (18 sati) protiv Argentine veliki favorit. Ipak, treba računati i na to da bi moglo poći po krivu. Ako se u duelu Kauboja i Gaučosa dogodi remi, uz očekivanu pobjedu Danske nad Japanom i Katara nad Bahreinom, situacija bi se jako zakomplicirala. Mi bi bili na šest, Argentina na pet bodova, a Katar na 4. Katar nas ne bi mogao sustići jer s njima imamo bolji međusobni omjer u slučaju istog broja bodova, a za četvrtfinale bismo protiv Danaca tada morali samo "mečirati" rezultat Argentine u njihovom dvoboju zadnjeg kola protiv Katara.

Ako bismo pak, kojim slučajem, izgubili od Argentinaca, trebalo bi se u zadnjem kolu čupati protiv Danske. Ukalkulirajmo opet sigurne pobjede Danske i Katara, ljestvica bi izgledala - Argentina 6, Hrvatska 5 i Katar 4. Ne samo da bismo morali pobijediti Dance u zadnjem kolu, nego bi trebalo u tom slučaju navijati i za Katar protiv Argentine. Tada bi nam samo igrala pobjeda nad Dancima i poraz Argentine, jer bismo imali lošiji međusobni omjer s Argentinom.

Linker
20. travanj 2024 04:22