Ilustracija

 IMAGE SOURCE LTD./IMAGESOURCE/PROFIMEDIA
‘IMAMO DOKAZE!‘

Šveđani otkrili veliki skandal, namještene utakmice u Ligi prvaka!? ‘Nikad nisam vidio nešto toliko očito‘

Neki su izvori kod jedne utakmice izbrojali čak 19 situacija koje "nisu izgledale normalno"
Piše: SNObjavljeno: 03. siječanj 2022. 19:45

Švedski Handbollskanalen stigao je do šokantnih informacija po kojima bi čak nekoliko odigranih europskih susreta moglo biti namješteno. Prema njihovim saznanjima, ishodi barem četiri europske rukometne utakmice bili su unaprijed dogovoreni.

Radi se o barem po jednom susretu iz muške Lige prvaka i Europske lige te po jednom iz Lige prvaka i Europske lige koje igraju rukometašice.

Sporni meč iz muške Lige prvaka privukao je najviše pozornosti i kod njega se ističu sumnjive promjene tečajeva. Onaj na pobjedu Momčadi A pao je nekoliko sati uoči utakmice s 1,55 na 1,05. A hendikep od -2,5 narastao je na -5,5. Što je, prema saznanjima švedskog portala, značilo da će Momčad A pobijediti s barem šet golova razlike.

"Danas postoje dva razloga zbog kojih dolazi do toliko dramatičnih promjena u tečajevima. Jedan je taj da je momčad ostala bez određenog broja igrača, primjerice, zbog COVIDA-19. A drugi je taj da je meč namješten", rekao je anonimni sugovornik za Handbollskanalen.

Sporni meč koji smo ranije naveli pod povećalom je jer su obje momčadi bile poprilično izjednačene. Momčad B navodno je dobro otvorila utakmicu i u prvom se poluvremenu radilo o izjednačenom susretu, no hendikep je i dalje bio postavljen na -5,5.

U drugom poluvremenu Momčad B počela je raditi pogrešku za pogreškom, a između 40. i 53. minute Momčad A držala je prednost od dva do pet golova. Pogađate, u konačnici je slavila s upravo potrebnih šest, a neki su pritom izbrojali čak 19 situacija koje "nisu izgledale normalno", piše nekoliko rukometnih portala.

"U svojoj profesionalnoj kladioničarskoj karijeri nisam nikad vidio toliko očitu namještaljku. A da se to može dogoditi na najvećoj pozornici i da je toliko očito me posebno ljuti", između ostalog je rekao jedan sugovornik.

Handbollskanalen poslao je upit i EHF-u te ubrzo dobio komentar u kojem stoji da je sve navedene utakmice pratio Sportradarov sustav za otkrivanje prevara.

"Trenutno nema pokrenutih sudskih postupaka niti za jednu od četiri utakmice. EHF nije u poziciji komentirati bilo koji potencijalni slučaj na pravnoj razini", poručili su uz dodatak da je provedena jedna istraga koja je bila "neuvjerljiva".

Što misle pod time da je bila "neuvjerljiva"? - glasio je sljedeći upit Handbollskanalen portala, no dobili su odgovor da "ne smiju komentirati određene utakmice".

"Imamo dokaze i potvrde s nekoliko strana da su ove četiri utakmice namještene", nastavili su sa švedskog portala.

"Ako ih imate, kako kažete, tražimo da se dostave kako bi se pokrenule sve potrebne istrage, uključujući i policijske mjere", glasio je novi odgovor EHF-a.

Linker
09. svibanj 2022 07:50