Lino Červar i Tomislav Grahovac
.
 BRUNO KONJEVIC/CROPIX Cropix
TOTALNI ŠOK

‘Tako nešto se nikad prije nije dogodilo!‘ Predsjednik Saveza za SN otkrio što čeka Linu Červara

‘Iskreno, mi smo jako neugodno iznenađeni načinom na koji se to dogodilo‘, kaže Tomislav Grahovac
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. siječanj 2021. 15:16

Nije lako nakon Argentine nikome, a najmanje predsjedniku HRS-a Tomislavu Grahovcu, jer izjave Line Červara o ostavci nakon utakmice bile su totalni šok.

Predsjedniče što ćete učiniti?

- Sada, u ovom trenutku, ništa. I prije nego smo došli ovdje bilo je dogovoreno da Červarova zadnja akcija budu OI u Tokiju. Trebale su biti lani, prebačene su za ovu godinu tako da je on odradio i ovo SP. Kada se vratimo u Zagreb odlučivat ćemo o toj ostavci.

Kako ste to sve doživjeli uopće?

- Mi smo iskreno rečeno jako neugodno iznenađeni načinom na koji se to dogodilo, jer se tako nešto se nikad nije dogodilo. Nisam mogao čuti što je izbornik rekao u TV kamere, ali moram reći da smo svi smo iznenađeni u najmanju ruku, jer uvijek smo neke takve odluke donosili dogovorom. Červar je sada odlučio drugačije. Činjenica da nije ni način, ni trenutak bio za takvu izjavu nakon utakmice. Nije mi ugodno sjela, mislim da za sve ima načina, ovaj to nije bio.

Ostaje li Červar do kraja SP, jeste li razmišljali o drugim solucijama?

- Želimo biti ozbiljan savez. Ja sam razgovarao s njim i on je rekao da se to odnosi na kraj prvenstva. Pokušavam biti što trezveniji. Imamo realnu situaciju, da ideš takvim radikalnim mjerama, pitanje je kako bi se to reflektiralo. I što bismo u konačnici uopće dobili. Stvarno je nezgodna situacija. Znam da se jednom smjena dogodila u sredini prvenstva, ali to su bile specifične okolnosti, ne bih uspoređivao te stvari s ovim danas.

Kako se osjećaju igrači?

- Teško mi je reći, nisam s njima razgovarao, ali nije im lako sigurno.

Červar je rekao razočaran je s njima, s danas ih opet treba voditi. Kako će to funkcionirati?

- Stvarno nezgodna situacija, ali ja bih da mi osvojimo medalju, a nakon prvenstva će se podvući crta i vidjeti što i kako dalje. Situacija nije nimalo laka, dovedeni smo pred gotov čin samo 40 dana uoči olimpijskih kvalifikacija. No, nije prvi puta da je situacija teška i zato vjerujem da ćemo i ovo prebroditi – zaključio je predsjednik Grahovac.

Linker
18. travanj 2024 17:00